Marängsviss med kolasås

Marängsviss med kolasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Marängsviss med grädde, bär, glass och kolasås är barnsligt gott.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • Maränger:
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 krm ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 2 dl socker
  • 0.5 dl färdig chokladsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 4 dl bär t ex hallon, björnbär
  • 25 g hyvlad mörk choklad
  • Kolasås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett hårt skum. Rör ner resten av sockret och rör försiktigt ner chokladsåsen i smeten.
  2. Klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 1 timme, tills marängerna lossnar från pappret.
  3. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret.
  4. Vispa grädden. Varva glass, grädde, maränger, bär och kolasås på ett fat eller i en stor skål. Toppa med hyvlad choklad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marängsviss med kolasås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Maränger:
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 krm ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 2 dl socker
  • 0.5 dl färdig chokladsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 4 dl bär t ex hallon, björnbär
  • 25 g hyvlad mörk choklad
  • Kolasås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Marängsviss med kolasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Marängsviss med grädde, bär, glass och kolasås är barnsligt gott.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett hårt skum. Rör ner resten av sockret och rör försiktigt ner chokladsåsen i smeten.
  2. Klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 1 timme, tills marängerna lossnar från pappret.
  3. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret.
  4. Vispa grädden. Varva glass, grädde, maränger, bär och kolasås på ett fat eller i en stor skål. Toppa med hyvlad choklad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!