
Marängsviss med kolasås
Betyg (1-5):
Marängsviss med grädde, bär, glass och kolasås är barnsligt gott.
Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Maränger:
- 2 ägg, endast vitan
- 1 krm ättiksprit (12 %) (12 %)
- 2 dl socker
- 0.5 dl färdig chokladsås
- 3 dl vispgrädde
- 1 liter vaniljglass
- 4 dl bär t ex hallon, björnbär
- 25 g hyvlad mörk choklad
- Kolasås:
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 3 msk socker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1 msk smör
Gör så här
- Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett hårt skum. Rör ner resten av sockret och rör försiktigt ner chokladsåsen i smeten.
- Klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 1 timme, tills marängerna lossnar från pappret.
- Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret.
- Vispa grädden. Varva glass, grädde, maränger, bär och kolasås på ett fat eller i en stor skål. Toppa med hyvlad choklad.
Marängsviss med kolasås
Betyg (1-5):
Marängsviss med grädde, bär, glass och kolasås är barnsligt gott.
Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett hårt skum. Rör ner resten av sockret och rör försiktigt ner chokladsåsen i smeten.
- Klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 1 timme, tills marängerna lossnar från pappret.
- Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret.
- Vispa grädden. Varva glass, grädde, maränger, bär och kolasås på ett fat eller i en stor skål. Toppa med hyvlad choklad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!