Marängsviss med kolasås

Marängsviss med kolasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Marängsviss med grädde, bär, glass och kolasås är barnsligt gott.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Maränger:
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 krm ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 2 dl socker
  • 0.5 dl färdig chokladsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 4 dl bär t ex hallon, björnbär
  • 25 g hyvlad mörk choklad
  • Kolasås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett hårt skum. Rör ner resten av sockret och rör försiktigt ner chokladsåsen i smeten.
  2. Klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 1 timme, tills marängerna lossnar från pappret.
  3. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret.
  4. Vispa grädden. Varva glass, grädde, maränger, bär och kolasås på ett fat eller i en stor skål. Toppa med hyvlad choklad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marängsviss med kolasås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Maränger:
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 krm ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 2 dl socker
  • 0.5 dl färdig chokladsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 4 dl bär t ex hallon, björnbär
  • 25 g hyvlad mörk choklad
  • Kolasås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Marängsviss med kolasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Marängsviss med grädde, bär, glass och kolasås är barnsligt gott.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett hårt skum. Rör ner resten av sockret och rör försiktigt ner chokladsåsen i smeten.
  2. Klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 1 timme, tills marängerna lossnar från pappret.
  3. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret.
  4. Vispa grädden. Varva glass, grädde, maränger, bär och kolasås på ett fat eller i en stor skål. Toppa med hyvlad choklad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!