Marängspöken till halloween

Marängspöken till halloween

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Söta spöken av hemmagjord maräng och lakritsstänger som passar lika bra till halloween som till barnkalaset.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:100º
30 st
  • 2 ägg, (endast vitan)
  • 2 dl socker
  • 1.5 tsk potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4 små lakritsstänger (ca 4 cm långa)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvita och socker till ett fast skum, använd elvispen. Blanda i potatismjölet blandat med bakpulvret.
  2. Rita en spökmall, ca 6 cm lång, på ett papper och klipp ut. Rita sedan av mallen ganska tätt på bakplåtspapper, så många spöken som ryms. Lägg pappren på plåtar. Klicka ut ca 2 tsk smet till varje spöke och forma till med en tesked. Skär skivor av lakritsstängerna till små ögon och lägg försiktigt på dem.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills spökena är torra och lätt lossnar från papperet, 45-60 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marängspöken till halloween
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 ägg, (endast vitan)
  • 2 dl socker
  • 1.5 tsk potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4 små lakritsstänger (ca 4 cm långa)

Marängspöken till halloween

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Söta spöken av hemmagjord maräng och lakritsstänger som passar lika bra till halloween som till barnkalaset.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:100º
30 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvita och socker till ett fast skum, använd elvispen. Blanda i potatismjölet blandat med bakpulvret.
  2. Rita en spökmall, ca 6 cm lång, på ett papper och klipp ut. Rita sedan av mallen ganska tätt på bakplåtspapper, så många spöken som ryms. Lägg pappren på plåtar. Klicka ut ca 2 tsk smet till varje spöke och forma till med en tesked. Skär skivor av lakritsstängerna till små ögon och lägg försiktigt på dem.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills spökena är torra och lätt lossnar från papperet, 45-60 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!