Mangokyckling med habanero

Mangokyckling med habanero

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Här samsas exotisk mango- och kokossmak med en av världens starkaste chilifrukter — habanero.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 3 skivade salladslökar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 700 g tärnad fast potatis
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 1 msk finhackad urkärnad habanero
  • 1 urkärnad fint skuren röd paprika
  • 1 urkärnad, skalad, tärnad mogen mango eller 250 g djupfrysta tinade mangobitar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Krydda kycklingbrösten med salt och svartpeppar. Hetta upp en stek- eller traktörpanna med höga kanter. Stek kycklingbrösten i olivolja, 2–3 minuter på var sida.
  2. Ta upp kycklingbrösten och lägg åt sidan. Gör rent stekpannan. Stek lök, vitlök och potatis i olja 5 minuter, krydda med salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölk och honung, blanda väl. Låt småkoka under lock i 5 minuter. Lägg i kycklingbrösten och låt småputtra ytterligare 5–8 minuter utan lock tills kycklingen är klar.
  4. Avsluta med att blanda ner habanero, paprika, mango och salladslök. Servera med ris.

Tips

Saknar du ett riktigt tättslutande lock, lägg ett smörpapper emellan för att behålla vätskan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Perra

2012-10-19

Gytt!! Kanske lite mindre potatis, å äter pasta till...

Mangokyckling med habanero
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 3 skivade salladslökar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 700 g tärnad fast potatis
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 1 msk finhackad urkärnad habanero
  • 1 urkärnad fint skuren röd paprika
  • 1 urkärnad, skalad, tärnad mogen mango eller 250 g djupfrysta tinade mangobitar
  • 1 tsk salt

Mangokyckling med habanero

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Här samsas exotisk mango- och kokossmak med en av världens starkaste chilifrukter — habanero.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Krydda kycklingbrösten med salt och svartpeppar. Hetta upp en stek- eller traktörpanna med höga kanter. Stek kycklingbrösten i olivolja, 2–3 minuter på var sida.
  2. Ta upp kycklingbrösten och lägg åt sidan. Gör rent stekpannan. Stek lök, vitlök och potatis i olja 5 minuter, krydda med salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölk och honung, blanda väl. Låt småkoka under lock i 5 minuter. Lägg i kycklingbrösten och låt småputtra ytterligare 5–8 minuter utan lock tills kycklingen är klar.
  4. Avsluta med att blanda ner habanero, paprika, mango och salladslök. Servera med ris.

Tips

Saknar du ett riktigt tättslutande lock, lägg ett smörpapper emellan för att behålla vätskan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Perra

2012-10-19

Gytt!! Kanske lite mindre potatis, å äter pasta till...