Mangokyckling med habanero
  • Tid 35 min

Mangokyckling med habanero

3.75 (4 betyg)

Här samsas exotisk mango- och kokossmak med en av världens starkaste chilifrukter — habanero.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 3 skivade salladslökar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 700 g tärnad fast potatis
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk honung
  • 1 msk finhackad urkärnad habanero
  • 1 urkärnad fint skuren röd paprika
  • 1 urkärnad, skalad, tärnad mogen mango eller 250 g djupfrysta tinade mangobitar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Krydda kycklingbrösten med salt och svartpeppar. Hetta upp en stek- eller traktörpanna med höga kanter. Stek kycklingbrösten i olivolja, 2–3 minuter på var sida.

  2. 2

    Ta upp kycklingbrösten och lägg åt sidan. Gör rent stekpannan. Stek lök, vitlök och potatis i olja 5 minuter, krydda med salt och svartpeppar.

  3. 3

    Tillsätt vatten, kokosmjölk och honung, blanda väl. Låt småkoka under lock i 5 minuter. Lägg i kycklingbrösten och låt småputtra ytterligare 5–8 minuter utan lock tills kycklingen är klar.

  4. 4

    Avsluta med att blanda ner habanero, paprika, mango och salladslök. Servera med ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Saknar du ett riktigt tättslutande lock, lägg ett smörpapper emellan för att behålla vätskan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Perra

    Gytt!! Kanske lite mindre potatis, å äter pasta till...