Mango kulfi with roasted nuts (mangoglass)
  • Tid 20 min + 2 tim eller över natten i frys

Mango kulfi with roasted nuts (mangoglass)

1 (2 betyg)

Den vackra gula färgen kommer från mango och söt kondenserad mjölk.

  • Tillagningstid 20 min + 2 tim eller över natten i frys
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl tärnad fryst mango
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 dl mjölkpulver (Semper)
  • 1.5 dl sötad kondenserad mjölk
Till servering:
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 1 dl färska hallon
  • 1 dl färska blåbär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa den tinade mangon till en slät puré.

  2. 2

    Rör ut mjölkpulvret i vatten i en kastrull. Tillsätt kondenserad mjölk och mangopurén. Rör om under uppvärmning. Dra av från värmen och låt kallna.

  3. 3

    Häll upp i portionsformar och täck med plast. Ställ in i frysen minst 2 timmar eller över natten.

  4. 4

    Skölj formarna lätt under varmt vatten så lossnar glassen och kan stjälpas upp på tallrikar. Garnera med grovhackade (gärna rostade) pistaschnötter och bär.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rosta gärna nötterna i torr het panna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    Detta var inte gott. Vi tog mer mango än i receptet, men ändå smakade det ingenting. Det måste vara något fel. Hur mycket skulle man värma - det står inte i receptet.

  • Lena Bohman

    Ska det verkligen vara 1 1/2 dl mjölkpulver till 1/2 dl vatten??? Gick ju knappt att röra ut-blev en mkt tjock,klimpig röra....