Mandelskorpor - cantuccini

Mandelskorpor - cantuccini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Italienska mandelskorpor med smak av apelsin och mandel. Perfekta till jul eller bara att ha på lut i kakburken. Recept av Johanna Westman.

Tillagningstid: 20 min + 35 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
40 stycken
  • 100 g skalade mandlar
  • 2 ägg (+ 1 ägg till pensling)
  • 2 dl strösocker
  • 30 g smör, rumsvarmt
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 msk marsala vin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Strö ut mandlarna på en ugnsplåt och rosta till fin färg. Hacka dem grovt när de svalnat något.
  2. Vispa ägg, socker och smör med elvisp. Riv ner apelsinskal och häll ev i marsalavin. Blanda de torra ingredienserna med mandlarna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig deg. Dela degen i två bitar och forma till ca 25 cm långa rullar med mjöliga händer.
  4. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, platta till lätt och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20 min.
  5. Ta ut plåten och låt svalna ca 5 min. Skär rullarna i sneda centimetertjocka skivor. Lägg skivorna med snittytan uppåt och grädda till fin färg, 10–15 min. Låt svalna före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mandelskorpor - cantuccini
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g skalade mandlar
  • 2 ägg (+ 1 ägg till pensling)
  • 2 dl strösocker
  • 30 g smör, rumsvarmt
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 msk marsala vin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt

Mandelskorpor - cantuccini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Italienska mandelskorpor med smak av apelsin och mandel. Perfekta till jul eller bara att ha på lut i kakburken. Recept av Johanna Westman.

Tillagningstid: 20 min + 35 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
40 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Strö ut mandlarna på en ugnsplåt och rosta till fin färg. Hacka dem grovt när de svalnat något.
  2. Vispa ägg, socker och smör med elvisp. Riv ner apelsinskal och häll ev i marsalavin. Blanda de torra ingredienserna med mandlarna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig deg. Dela degen i två bitar och forma till ca 25 cm långa rullar med mjöliga händer.
  4. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, platta till lätt och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20 min.
  5. Ta ut plåten och låt svalna ca 5 min. Skär rullarna i sneda centimetertjocka skivor. Lägg skivorna med snittytan uppåt och grädda till fin färg, 10–15 min. Låt svalna före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!