Mandelris med fruktsallad och romlag

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ris á la Malta med en god fruktblandning smaksatt med rom.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl grötris
  • 0.5 liter mjölk (3 %)
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm salt
  • Fruktblandning:
  • 200 g frysta, tinade, avrunna bär t ex björnbär, jordgubbar, hallon
  • 200 g grovhackad ananas
  • 1 apelsin i bitar
  • Romlag:
  • 2 msk socker
  • 1 dl vit rom
  • 1 kanelstång
  • 0.5 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl skållad hackad mandel

Gör så här

  1. Koka grötriset med mjölk, socker och salt på svag värme i cirka 30 minuter. Låt gröten kallna.

Fruktblandning

  1. Lägg bär och frukt i en bunke. Strö över socker och häll på rom. Lägg ner kanelstången. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i fruktblandningen och blanda. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp, gärna över natten.
  2. Vispa grädden, smaksätt med flor- och vaniljsocker. Blanda ner mandeln i grädden tillsammans med gröten. Servera i portionsskålar med fruktsalladen. Tips! Du kan även göra lagen separat i en egen skål. Värm den innan servering och slå den över fruktsalladen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mandelris med fruktsallad och romlag
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl grötris
  • 0.5 liter mjölk (3 %)
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm salt
  • Fruktblandning:
  • 200 g frysta, tinade, avrunna bär t ex björnbär, jordgubbar, hallon
  • 200 g grovhackad ananas
  • 1 apelsin i bitar
  • Romlag:
  • 2 msk socker
  • 1 dl vit rom
  • 1 kanelstång
  • 0.5 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl skållad hackad mandel

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ris á la Malta med en god fruktblandning smaksatt med rom.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka grötriset med mjölk, socker och salt på svag värme i cirka 30 minuter. Låt gröten kallna.

Fruktblandning

  1. Lägg bär och frukt i en bunke. Strö över socker och häll på rom. Lägg ner kanelstången. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i fruktblandningen och blanda. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp, gärna över natten.
  2. Vispa grädden, smaksätt med flor- och vaniljsocker. Blanda ner mandeln i grädden tillsammans med gröten. Servera i portionsskålar med fruktsalladen. Tips! Du kan även göra lagen separat i en egen skål. Värm den innan servering och slå den över fruktsalladen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!