Mandelris med fruktsallad och romlag
  • Tid 30 min + tid i kylskåp

Mandelris med fruktsallad och romlag

4.33 (3 betyg)

Ris á la Malta med en god fruktblandning smaksatt med rom.

  • Tillagningstid 30 min + tid i kylskåp
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl grötris
  • 0.5 liter mjölk (3 %)
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm salt
Fruktblandning:
  • 200 g frysta, tinade, avrunna bär t ex björnbär, jordgubbar, hallon
  • 200 g grovhackad ananas
  • 1 apelsin i bitar
Romlag:
  • 2 msk socker
  • 1 dl vit rom
  • 1 kanelstång
  • 0.5 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl skållad hackad mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka grötriset med mjölk, socker och salt på svag värme i cirka 30 minuter. Låt gröten kallna.

Fruktblandning

  1. 1

    Lägg bär och frukt i en bunke. Strö över socker och häll på rom. Lägg ner kanelstången. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i fruktblandningen och blanda. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp, gärna över natten.

  2. 2

    Vispa grädden, smaksätt med flor- och vaniljsocker. Blanda ner mandeln i grädden tillsammans med gröten. Servera i portionsskålar med fruktsalladen. Tips! Du kan även göra lagen separat i en egen skål. Värm den innan servering och slå den över fruktsalladen

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar