
Mandelmusslor med mandelmassa
Betyg (1-5):
Frasiga mandelmusslor med len vaniljcréme som fyllning.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl vetemjöl
- 100 g smör i små bitar
- 125 g riven mandelmassa
- 1 ägg, endast vitan
- Fyllning:
- 2 dl crème fraiche
- 0.5 vaniljstång
- 1.5 msk florsocker
- Till servering:
- 250 g hallon
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Knåda ihop mjöl, smör,mandelmassa och äggvita tillen deg.
- Tryck ut degen i smorda formar.Använd mandelmusselformareller muffinsplåt.
- Grädda 8–10 min. Ta musslorna ur formarna och låt kallna.
Fyllning
- Vispa crème fraiche till ettfast fluff. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Vänd ner vaniljfrön och florsocker i crème fraichen.
- Klicka vaniljcrèmen i mandelmusslornaoch toppa med hallon. Servera direkt.
Mandelmusslor med mandelmassa
Betyg (1-5):
Frasiga mandelmusslor med len vaniljcréme som fyllning.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Knåda ihop mjöl, smör,mandelmassa och äggvita tillen deg.
- Tryck ut degen i smorda formar.Använd mandelmusselformareller muffinsplåt.
- Grädda 8–10 min. Ta musslorna ur formarna och låt kallna.
Fyllning
- Vispa crème fraiche till ettfast fluff. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Vänd ner vaniljfrön och florsocker i crème fraichen.
- Klicka vaniljcrèmen i mandelmusslornaoch toppa med hallon. Servera direkt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!