Mandelmusslor med mandelmassa

Mandelmusslor med mandelmassa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Frasiga mandelmusslor med len vaniljcréme som fyllning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör i små bitar
  • 125 g riven mandelmassa
  • 1 ägg, endast vitan
  • Fyllning:
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 vaniljstång
  • 1.5 msk florsocker
  • Till servering:
  • 250 g hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Knåda ihop mjöl, smör,mandelmassa och äggvita tillen deg.
  2. Tryck ut degen i smorda formar.Använd mandelmusselformareller muffinsplåt.
  3. Grädda 8–10 min. Ta musslorna ur formarna och låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa crème fraiche till ettfast fluff. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Vänd ner vaniljfrön och florsocker i crème fraichen.
  2. Klicka vaniljcrèmen i mandelmusslornaoch toppa med hallon. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mandelmusslor med mandelmassa
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör i små bitar
  • 125 g riven mandelmassa
  • 1 ägg, endast vitan
  • Fyllning:
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 vaniljstång
  • 1.5 msk florsocker
  • Till servering:
  • 250 g hallon

Mandelmusslor med mandelmassa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Frasiga mandelmusslor med len vaniljcréme som fyllning.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Knåda ihop mjöl, smör,mandelmassa och äggvita tillen deg.
  2. Tryck ut degen i smorda formar.Använd mandelmusselformareller muffinsplåt.
  3. Grädda 8–10 min. Ta musslorna ur formarna och låt kallna.

Fyllning

  1. Vispa crème fraiche till ettfast fluff. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Vänd ner vaniljfrön och florsocker i crème fraichen.
  2. Klicka vaniljcrèmen i mandelmusslornaoch toppa med hallon. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!