
Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor
Betyg (1-5):
Något lite sött och knaprigt till kaffet? Förälska dig i dessa skorpor med en lite annorlunda smak av rosmarin.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 100 g grovhackad sötmandel
- 100 g smör
- 2 dl råsocker
- 2 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl lingon
- 0.5 msk grovhackade färska blad av rosmarin
Gör så här
- Rosta mandeln i en torr stekpanna. Rör smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandel, vetemjöl blandat med bakpulver, lingon och rosmarin. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i tre delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
- Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda, cirka 2 centimeter breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd upp andra snittytan efter halva tiden.
Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor
Betyg (1-5):
Något lite sött och knaprigt till kaffet? Förälska dig i dessa skorpor med en lite annorlunda smak av rosmarin.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rosta mandeln i en torr stekpanna. Rör smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandel, vetemjöl blandat med bakpulver, lingon och rosmarin. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i tre delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
- Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda, cirka 2 centimeter breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd upp andra snittytan efter halva tiden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!