Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Något lite sött och knaprigt till kaffet? Förälska dig i dessa skorpor med en lite annorlunda smak av rosmarin.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g grovhackad sötmandel
  • 100 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl lingon
  • 0.5 msk grovhackade färska blad av rosmarin

Gör så här

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Rör smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandel, vetemjöl blandat med bakpulver, lingon och rosmarin. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i tre delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
  3. Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda, cirka 2 centimeter breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd upp andra snittytan efter halva tiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g grovhackad sötmandel
  • 100 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl lingon
  • 0.5 msk grovhackade färska blad av rosmarin

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Något lite sött och knaprigt till kaffet? Förälska dig i dessa skorpor med en lite annorlunda smak av rosmarin.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Rör smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandel, vetemjöl blandat med bakpulver, lingon och rosmarin. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i tre delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
  3. Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda, cirka 2 centimeter breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd upp andra snittytan efter halva tiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!