Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Något lite sött och knaprigt till kaffet? Förälska dig i dessa skorpor med en lite annorlunda smak av rosmarin.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 100 g grovhackad sötmandel
  • 100 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl lingon
  • 0.5 msk grovhackade färska blad av rosmarin

Gör så här

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Rör smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandel, vetemjöl blandat med bakpulver, lingon och rosmarin. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i tre delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
  3. Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda, cirka 2 centimeter breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd upp andra snittytan efter halva tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Örtbaguetter

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g grovhackad sötmandel
  • 100 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl lingon
  • 0.5 msk grovhackade färska blad av rosmarin

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Något lite sött och knaprigt till kaffet? Förälska dig i dessa skorpor med en lite annorlunda smak av rosmarin.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Rör smör och socker poröst. Blanda i ett ägg i taget. Tillsätt mandel, vetemjöl blandat med bakpulver, lingon och rosmarin. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i tre delar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, och platta till dem lite med handen. Grädda i mitten av ugnen tills de är ljusbruna, 15-20 minuter.
  3. Låt längderna svalna lite och skär dem medan de är varma i sneda, cirka 2 centimeter breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i övre delen av ugnen 8-10 minuter. Vänd upp andra snittytan efter halva tiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Örtbaguetter

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies