Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor

Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Den tomatbaserade grytan får massor av smak från korven.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g chorizo eller annan korv
  • 1 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 litet finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 msk socker ev
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g sivri-paprika eller snackpaprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja. Stek lök, vitlök och tomatpuré ca 3 min. Rör om då och då.
  2. Skär korven i skivor och lägg i grytan. Stek 3 min till och häll sedan på tomater, vatten och fond. Låt koka lätt i ca 20 min.
  3. Lägg i oliver, timjan, socker, salt och peppar. Låt koka 5 min.

Till servering

  1. Hetta upp en stekpanna med olja och stek paprikorna tills de mjuknat något. Strö över flingsalt och servera tillsammans med korvgrytan och en bit bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddig korvgryta med vitkål

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Zucchini och salvia med falukorv

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Panpizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Cataplana

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Korv Stroganoff

Betyg
Betyg
(386)
Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g chorizo eller annan korv
  • 1 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 litet finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 msk socker ev
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g sivri-paprika eller snackpaprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • surdegsbröd

Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Den tomatbaserade grytan får massor av smak från korven.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja. Stek lök, vitlök och tomatpuré ca 3 min. Rör om då och då.
  2. Skär korven i skivor och lägg i grytan. Stek 3 min till och häll sedan på tomater, vatten och fond. Låt koka lätt i ca 20 min.
  3. Lägg i oliver, timjan, socker, salt och peppar. Låt koka 5 min.

Till servering

  1. Hetta upp en stekpanna med olja och stek paprikorna tills de mjuknat något. Strö över flingsalt och servera tillsammans med korvgrytan och en bit bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddig korvgryta med vitkål

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Chorizo med potatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Zucchini och salvia med falukorv

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Panpizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Cataplana

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Korv Stroganoff

Betyg
Betyg
(386)