Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor

Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Den tomatbaserade grytan får massor av smak från korven.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 600 g chorizo eller annan korv
  • 1 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 litet finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 msk socker ev
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g sivri-paprika eller snackpaprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja. Stek lök, vitlök och tomatpuré ca 3 min. Rör om då och då.
  2. Skär korven i skivor och lägg i grytan. Stek 3 min till och häll sedan på tomater, vatten och fond. Låt koka lätt i ca 20 min.
  3. Lägg i oliver, timjan, socker, salt och peppar. Låt koka 5 min.

Till servering

  1. Hetta upp en stekpanna med olja och stek paprikorna tills de mjuknat något. Strö över flingsalt och servera tillsammans med korvgrytan och en bit bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g chorizo eller annan korv
  • 1 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 litet finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 msk socker ev
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 500 g sivri-paprika eller snackpaprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • surdegsbröd

Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Den tomatbaserade grytan får massor av smak från korven.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja. Stek lök, vitlök och tomatpuré ca 3 min. Rör om då och då.
  2. Skär korven i skivor och lägg i grytan. Stek 3 min till och häll sedan på tomater, vatten och fond. Låt koka lätt i ca 20 min.
  3. Lägg i oliver, timjan, socker, salt och peppar. Låt koka 5 min.

Till servering

  1. Hetta upp en stekpanna med olja och stek paprikorna tills de mjuknat något. Strö över flingsalt och servera tillsammans med korvgrytan och en bit bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!