Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor
Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor
  • Tid 40 min

Mallorkinsk gryta med stekta sivripaprikor

3.33 (18 betyg)

Den tomatbaserade grytan får massor av smak från korven.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g chorizo eller annan korv
  • 1 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 litet finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela tomater, 2 burkar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 1 msk socker ev
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Till servering:
  • 500 g sivri-paprika eller snackpaprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • surdegsbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp en gryta med olja. Stek lök, vitlök och tomatpuré ca 3 min. Rör om då och då.

  2. 2

    Skär korven i skivor och lägg i grytan. Stek 3 min till och häll sedan på tomater, vatten och fond. Låt koka lätt i ca 20 min.

  3. 3

    Lägg i oliver, timjan, socker, salt och peppar. Låt koka 5 min.

Till servering

  1. 1

    Hetta upp en stekpanna med olja och stek paprikorna tills de mjuknat något. Strö över flingsalt och servera tillsammans med korvgrytan och en bit bröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar