Makrill sotad med curry och senapsdressing

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Denna grillad fisk får kanonfin smak av den lite syrligt goda grillsåsen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 4 färska makrillfiléer
  • 1 tsk curry
  • 1.5 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 krm salt (efter smak)
  • Dressing:
  • 2 msk mörkt senapsfrö
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 timjankvist, finskuren
  • 0.75 dl rapsolja

Gör så här

  1. Krydda makrillen runt om med curry, salt och svartpeppar. Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla lätt med rapsolja.
  2. Kläm fast de dubbla filéerna i grillhalster och grilla. Vänd dem hela tiden. Grilla makrillen cirka 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret.
  3. Blanda senapsfrö, senap, citronsaft, citronskal, timjan och rapsolja. Pensla de dubbla filéerna runt om med dressingen och servera genast.

Tips

Om du inte får tag i makrill fungerar gös lika bra.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Abdelrahman

2021-05-26

GOTT

Makrill sotad med curry och senapsdressing
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 färska makrillfiléer
  • 1 tsk curry
  • 1.5 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 krm salt (efter smak)
  • Dressing:
  • 2 msk mörkt senapsfrö
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 timjankvist, finskuren
  • 0.75 dl rapsolja

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Denna grillad fisk får kanonfin smak av den lite syrligt goda grillsåsen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Krydda makrillen runt om med curry, salt och svartpeppar. Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla lätt med rapsolja.
  2. Kläm fast de dubbla filéerna i grillhalster och grilla. Vänd dem hela tiden. Grilla makrillen cirka 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret.
  3. Blanda senapsfrö, senap, citronsaft, citronskal, timjan och rapsolja. Pensla de dubbla filéerna runt om med dressingen och servera genast.

Tips

Om du inte får tag i makrill fungerar gös lika bra.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Abdelrahman

2021-05-26

GOTT