Makrill sotad med curry och senapsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Denna grillad fisk får kanonfin smak av den lite syrligt goda grillsåsen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 färska makrillfiléer
  • 1 tsk curry
  • 1.5 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 krm salt (efter smak)
  • Dressing:
  • 2 msk mörkt senapsfrö
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 timjankvist, finskuren
  • 0.75 dl rapsolja

Gör så här

  1. Krydda makrillen runt om med curry, salt och svartpeppar. Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla lätt med rapsolja.
  2. Kläm fast de dubbla filéerna i grillhalster och grilla. Vänd dem hela tiden. Grilla makrillen cirka 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret.
  3. Blanda senapsfrö, senap, citronsaft, citronskal, timjan och rapsolja. Pensla de dubbla filéerna runt om med dressingen och servera genast.

Tips

Om du inte får tag i makrill fungerar gös lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Abdelrahman

2021-05-26

GOTT

Liknande recept

Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 färska makrillfiléer
  • 1 tsk curry
  • 1.5 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 krm salt (efter smak)
  • Dressing:
  • 2 msk mörkt senapsfrö
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 timjankvist, finskuren
  • 0.75 dl rapsolja

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Denna grillad fisk får kanonfin smak av den lite syrligt goda grillsåsen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krydda makrillen runt om med curry, salt och svartpeppar. Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla lätt med rapsolja.
  2. Kläm fast de dubbla filéerna i grillhalster och grilla. Vänd dem hela tiden. Grilla makrillen cirka 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret.
  3. Blanda senapsfrö, senap, citronsaft, citronskal, timjan och rapsolja. Pensla de dubbla filéerna runt om med dressingen och servera genast.

Tips

Om du inte får tag i makrill fungerar gös lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Abdelrahman

2021-05-26

GOTT

Liknande recept

Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)