Makrill sotad med curry och senapsdressing

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Denna grillad fisk får kanonfin smak av den lite syrligt goda grillsåsen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 färska makrillfiléer
  • 1 tsk curry
  • 1.5 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 krm salt (efter smak)
  • Dressing:
  • 2 msk mörkt senapsfrö
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 timjankvist, finskuren
  • 0.75 dl rapsolja

Gör så här

  1. Krydda makrillen runt om med curry, salt och svartpeppar. Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla lätt med rapsolja.
  2. Kläm fast de dubbla filéerna i grillhalster och grilla. Vänd dem hela tiden. Grilla makrillen cirka 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret.
  3. Blanda senapsfrö, senap, citronsaft, citronskal, timjan och rapsolja. Pensla de dubbla filéerna runt om med dressingen och servera genast.

Tips

Om du inte får tag i makrill fungerar gös lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Abdelrahman

2021-05-26

GOTT

Liknande recept

Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(144)
Spara recept

Marinerad böckling

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(48)
Makrill sotad med curry och senapsdressing
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 färska makrillfiléer
  • 1 tsk curry
  • 1.5 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 krm salt (efter smak)
  • Dressing:
  • 2 msk mörkt senapsfrö
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 timjankvist, finskuren
  • 0.75 dl rapsolja

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Denna grillad fisk får kanonfin smak av den lite syrligt goda grillsåsen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krydda makrillen runt om med curry, salt och svartpeppar. Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla lätt med rapsolja.
  2. Kläm fast de dubbla filéerna i grillhalster och grilla. Vänd dem hela tiden. Grilla makrillen cirka 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret.
  3. Blanda senapsfrö, senap, citronsaft, citronskal, timjan och rapsolja. Pensla de dubbla filéerna runt om med dressingen och servera genast.

Tips

Om du inte får tag i makrill fungerar gös lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Abdelrahman

2021-05-26

GOTT

Liknande recept

Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grilla fisk i foliepaket

Betyg
Betyg
(144)
Spara recept

Marinerad böckling

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(48)