Maki-rulle med kallrökt lax och wasabikräm
  • Tid 25 min

Maki-rulle med kallrökt lax och wasabikräm

0 (0 betyg)

Flagad rostad mandel ger den lena maki-rullen en helt ny dimension.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

12 stycken
  • 2 nori-ark
  • 300 g kallrökt lax i skivor
  • 200 g cream cheese
  • 1 msk wasabi
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 0.5 dl mandelspån, torrostade
  • 0.5 dl finskuren gräslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg ut lax i en rektangel stor som ett nori-ark på en bit plastfolie. Lägg på ett nori-ark. Rör ihop färskosten med wasabi och ev lite vatten så den blir bredbar.

  2. 2

    Täck nori-arket med ett tunt lager wasabiost och lägg ut gurkstavarna längs med ena långsidan. Rulla ihop från långsidan till en rulle med hjälp av plastfilmen. Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda. Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen. Skär upp i cm-breda skivor.

  3. 3

    Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda. Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen. Skär upp i cm-breda skivor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Förvara rullen i kylen och skär upp direkt vid servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar