Majssoppa med tortillapizza
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Majssoppa med tortillapizza

4.5 (2 betyg)

En härligt värmande majssoppa med tortillapizza som tillbehör

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g majs, en burk
  • 1 msk olja
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1.5 msk tacokrydda
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
Tortillapizza
  • 4 tortillabröd
  • 100 g parmesanost, riven
  • 160 g rökt skinka, strimlad
  • 50 g fetaost, smulad
  • 1 tsk torkad oregano
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek majs i olja under omrörning till fin gyllene färg, ca 5 min. Tillsätt lök och tacokrydda och stek ytterligare någon minut.

  2. 2

    Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Låt koka ca 5 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Smaka av med salt.

Tortillapizza:

  1. 1

    Fördela ost, skinka och fetaost över tortillabröden. Grädda mitt i ugnen på 200° tills osten smält, ca 5 min. Servera till soppan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar