
Lyxig örtsoppa
Betyg (1-5):
Gräddig soppa med dina favoriter från havsriket och färka örter.
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 finhackade schalottenlökar
- 2 msk smör eller margarin
- 1 liter fiskbuljong av fond eller tärning
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl hackade färska örter, t ex koriander eller basilika
- 0.5 krm vitpeppar (efter smak)
- 2 krm salt (efter smak)
- Tillbehör och garnering:
- 2 dl strimlad kallrökt lax, skalade räkor eller kräftstjärtar
- 1 msk kvist av färsk körvel
Gör så här
- Stek löken i fettet tills den är mjuk utan att ta färg. Häll i buljong och vin och låt sjuda utan lock ca 5 min. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner redningen i buljongen. Sjud ytterligare ca 5 min. Hit kan soppan förberedas.
- Hetta upp soppan om den inte är varm. Mixa hälften av soppan och örterna med mixerstav eller i mixer/matberedare till en slät soppa.Blanda med resten av soppan. Örtsoppan får sedan inte koka, eftersom örterna då förlorar sin smak och färg.
- Smaka av med salt och peppar.Lägg högar av lax och/eller skaldjur i varma sopptallrikar och häll den varma soppan runt om. Garnera med körvel.
- Grönt alternativ: Använd grönsaksbuljong och lägg skivor av t ex rädisor, champinjoner, mozzarella eller tofu i soppan i stället för lax och skaldjur. Följ i övrigt receptet.
Lyxig örtsoppa
Betyg (1-5):
Gräddig soppa med dina favoriter från havsriket och färka örter.
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Stek löken i fettet tills den är mjuk utan att ta färg. Häll i buljong och vin och låt sjuda utan lock ca 5 min. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner redningen i buljongen. Sjud ytterligare ca 5 min. Hit kan soppan förberedas.
- Hetta upp soppan om den inte är varm. Mixa hälften av soppan och örterna med mixerstav eller i mixer/matberedare till en slät soppa.Blanda med resten av soppan. Örtsoppan får sedan inte koka, eftersom örterna då förlorar sin smak och färg.
- Smaka av med salt och peppar.Lägg högar av lax och/eller skaldjur i varma sopptallrikar och häll den varma soppan runt om. Garnera med körvel.
- Grönt alternativ: Använd grönsaksbuljong och lägg skivor av t ex rädisor, champinjoner, mozzarella eller tofu i soppan i stället för lax och skaldjur. Följ i övrigt receptet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!