För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lyxig örtsoppa

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Gräddig soppa med dina favoriter från havsriket och färka örter.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter fiskbuljong av fond eller tärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl hackade färska örter, t ex koriander eller basilika
  • 0.5 krm vitpeppar (efter smak)
  • 2 krm salt (efter smak)
  • Tillbehör och garnering:
  • 2 dl strimlad kallrökt lax, skalade räkor eller kräftstjärtar
  • 1 msk kvist av färsk körvel

Gör så här

  1. Stek löken i fettet tills den är mjuk utan att ta färg. Häll i buljong och vin och låt sjuda utan lock ca 5 min. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner redningen i buljongen. Sjud ytterligare ca 5 min. Hit kan soppan förberedas.
  2. Hetta upp soppan om den inte är varm. Mixa hälften av soppan och örterna med mixerstav eller i mixer/matberedare till en slät soppa.Blanda med resten av soppan. Örtsoppan får sedan inte koka, eftersom örterna då förlorar sin smak och färg.
  3. Smaka av med salt och peppar.Lägg högar av lax och/eller skaldjur i varma sopptallrikar och häll den varma soppan runt om. Garnera med körvel.
  4. Grönt alternativ: Använd grönsaksbuljong och lägg skivor av t ex rädisor, champinjoner, mozzarella eller tofu i soppan i stället för lax och skaldjur. Följ i övrigt receptet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerad böckling

(2)

Knutteströmming

(11)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Sesampanerad tonfisk med syrlig sallad

(26)

Rimmad röding med rosépeppar

(0)

Medelhavsfisksoppa

(34)

Sashimilax med sallad

(8)

Tesotad tonfisk med lime

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter fiskbuljong av fond eller tärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl hackade färska örter, t ex koriander eller basilika
  • 0.5 krm vitpeppar (efter smak)
  • 2 krm salt (efter smak)
  • Tillbehör och garnering:
  • 2 dl strimlad kallrökt lax, skalade räkor eller kräftstjärtar
  • 1 msk kvist av färsk körvel

Lyxig örtsoppa

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Gräddig soppa med dina favoriter från havsriket och färka örter.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i fettet tills den är mjuk utan att ta färg. Häll i buljong och vin och låt sjuda utan lock ca 5 min. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner redningen i buljongen. Sjud ytterligare ca 5 min. Hit kan soppan förberedas.
  2. Hetta upp soppan om den inte är varm. Mixa hälften av soppan och örterna med mixerstav eller i mixer/matberedare till en slät soppa.Blanda med resten av soppan. Örtsoppan får sedan inte koka, eftersom örterna då förlorar sin smak och färg.
  3. Smaka av med salt och peppar.Lägg högar av lax och/eller skaldjur i varma sopptallrikar och häll den varma soppan runt om. Garnera med körvel.
  4. Grönt alternativ: Använd grönsaksbuljong och lägg skivor av t ex rädisor, champinjoner, mozzarella eller tofu i soppan i stället för lax och skaldjur. Följ i övrigt receptet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerad böckling

(2)

Knutteströmming

(11)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Sesampanerad tonfisk med syrlig sallad

(26)

Rimmad röding med rosépeppar

(0)

Medelhavsfisksoppa

(34)

Sashimilax med sallad

(8)

Tesotad tonfisk med lime

(3)