Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Lutfisken är en riktigt god och nyttig klassiker på julbordet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 600 g blötlagd lutfisk
  • 800 g potatis
  • 100 g sugar snaps
  • 1 msk kryddpeppar
  • 50 g smör
  • 4 mjukkokta ägg

Gör så här

  1. Lägg lutfisken med skinnet neråt i en ugnsfast form med höga kanter. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Ånga eller koka bönorna 2-3 minuter. Stöt kryddpepparn i mortel. Smält smöret, tillsätt kryddpeppar och bryn cirka 5 minuter tills smöret fått en gyllenbrun ton.
  3. Servera lutfisken med kokt potatis, sugar snaps, krämiga ägghalvor och kryddpepparsmör.
Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 600 g blötlagd lutfisk
  • 800 g potatis
  • 100 g sugar snaps
  • 1 msk kryddpeppar
  • 50 g smör
  • 4 mjukkokta ägg

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Lutfisken är en riktigt god och nyttig klassiker på julbordet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg lutfisken med skinnet neråt i en ugnsfast form med höga kanter. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Ånga eller koka bönorna 2-3 minuter. Stöt kryddpepparn i mortel. Smält smöret, tillsätt kryddpeppar och bryn cirka 5 minuter tills smöret fått en gyllenbrun ton.
  3. Servera lutfisken med kokt potatis, sugar snaps, krämiga ägghalvor och kryddpepparsmör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benita

2019-12-29

Mycket gott! Jag skippade äggen dock.