Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

3 (2 betyg)

Härligt mjäll fisk med smakrikt tillbehör och krämig sås.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1.2 kg lutfisk
Bakade rotsaker:
  • 800 g potatisar, i bitar
  • 2 grovt hackade paprikor
  • 1 grovt skuren squash
  • 2 delade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
Blomkålssås:
  • 300 g blomkål, delat i buketter
  • 2 dl kycklingfond av fond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vattna ur och tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Bakade rotsaker

  1. 1

    Lägg grönsakerna i en ugnslångpanna täckt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över oljan och blanda runt så att allt blir inoljat. Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 minuter.

Blomkålssås

  1. 1

    Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt grädden. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite smör, salt och nymalen vitpeppar. Rör ner dillen.

  2. 2

    Servera lutfisken med rotfrukter och sås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar