Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Härligt mjäll fisk med smakrikt tillbehör och krämig sås.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg lutfisk
  • Bakade rotsaker:
  • 800 g potatisar, i bitar
  • 2 grovt hackade paprikor
  • 1 grovt skuren squash
  • 2 delade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Blomkålssås:
  • 300 g blomkål, delat i buketter
  • 2 dl kycklingfond av fond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk smör
  • 0.25 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Vattna ur och tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Bakade rotsaker

  1. Lägg grönsakerna i en ugnslångpanna täckt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över oljan och blanda runt så att allt blir inoljat. Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 minuter.

Blomkålssås

  1. Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt grädden. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite smör, salt och nymalen vitpeppar. Rör ner dillen.
  2. Servera lutfisken med rotfrukter och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.2 kg lutfisk
  • Bakade rotsaker:
  • 800 g potatisar, i bitar
  • 2 grovt hackade paprikor
  • 1 grovt skuren squash
  • 2 delade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Blomkålssås:
  • 300 g blomkål, delat i buketter
  • 2 dl kycklingfond av fond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk smör
  • 0.25 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • 0.5 tsk salt

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Härligt mjäll fisk med smakrikt tillbehör och krämig sås.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vattna ur och tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Bakade rotsaker

  1. Lägg grönsakerna i en ugnslångpanna täckt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över oljan och blanda runt så att allt blir inoljat. Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 minuter.

Blomkålssås

  1. Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt grädden. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite smör, salt och nymalen vitpeppar. Rör ner dillen.
  2. Servera lutfisken med rotfrukter och sås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)