Härligt mjäll fisk med smakrikt tillbehör och krämig sås.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
1.2 kglutfisk
Bakade rotsaker:
800 gpotatisar, i bitar
2 grovt hackade paprikor
1 grovt skuren squash
2 delade tomater
1 mskolivolja
1 tsksalt
Blomkålssås:
300 gblomkål, delat i buketter
2 dlkycklingfond av fond
1.5 dlmatlagningsgrädde
1 tsksmör
0.25 krmvitpeppar
2 mskfinhackad dill
0.5 tsksalt
Gör så här
Vattna ur och tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.
Bakade rotsaker
Lägg grönsakerna i en ugnslångpanna täckt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över oljan och blanda runt så att allt blir inoljat. Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 minuter.
Blomkålssås
Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt grädden. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite smör, salt och nymalen vitpeppar. Rör ner dillen.
Härligt mjäll fisk med smakrikt tillbehör och krämig sås.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Vattna ur och tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.
Bakade rotsaker
Lägg grönsakerna i en ugnslångpanna täckt med bakplåtspapper. Salta. Ringla över oljan och blanda runt så att allt blir inoljat. Baka i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 minuter.
Blomkålssås
Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt grädden. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite smör, salt och nymalen vitpeppar. Rör ner dillen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!