
Lussesemla
Betyg (1-5):
Lussekattsemla - ett perfekt recept för att ta vara på överblivna lussebullar! Fyll dem med mandelmassa, kardemumma och vispad grädde. Passar lika bra på fettisdagen som på adventsfikat.
Tillagningstid: 20 min
4 stycken
- 4 lussekatter
- 2 dl vispgrädde + 2 msk
- 100 g mandelmassa
- 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
- florsocker, att toppa med
Gör så här
- Skär lussekatterna i bottnar och lock.
- Vispa 2 dl grädde fluffig. Riv mandelmassan och blanda med 2 msk grädde och kardemumma.
- Bred mandelmassa på underdelen av bullarna och klicka på grädde.
- Lägg på överdelarna som lock och pudra över florsocker.
Lussesemla
Betyg (1-5):
Lussekattsemla - ett perfekt recept för att ta vara på överblivna lussebullar! Fyll dem med mandelmassa, kardemumma och vispad grädde. Passar lika bra på fettisdagen som på adventsfikat.
Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Gör så här
- Skär lussekatterna i bottnar och lock.
- Vispa 2 dl grädde fluffig. Riv mandelmassan och blanda med 2 msk grädde och kardemumma.
- Bred mandelmassa på underdelen av bullarna och klicka på grädde.
- Lägg på överdelarna som lock och pudra över florsocker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!