Lussesemla

Lussesemla

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Lussekattsemla - ett perfekt recept för att ta vara på överblivna lussebullar! Fyll dem med mandelmassa, kardemumma och vispad grädde. Passar lika bra på fettisdagen som på adventsfikat.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
  • 4 lussekatter
  • 2 dl vispgrädde + 2 msk
  • 100 g mandelmassa
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • florsocker, att toppa med

Gör så här

  1. Skär lussekatterna i bottnar och lock.
  2. Vispa 2 dl grädde fluffig. Riv mandelmassan och blanda med 2 msk grädde och kardemumma.
  3. Bred mandelmassa på underdelen av bullarna och klicka på grädde.
  4. Lägg på överdelarna som lock och pudra över florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lussesemla
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4 lussekatter
  • 2 dl vispgrädde + 2 msk
  • 100 g mandelmassa
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • florsocker, att toppa med

Lussesemla

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Lussekattsemla - ett perfekt recept för att ta vara på överblivna lussebullar! Fyll dem med mandelmassa, kardemumma och vispad grädde. Passar lika bra på fettisdagen som på adventsfikat.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken

Gör så här

  1. Skär lussekatterna i bottnar och lock.
  2. Vispa 2 dl grädde fluffig. Riv mandelmassan och blanda med 2 msk grädde och kardemumma.
  3. Bred mandelmassa på underdelen av bullarna och klicka på grädde.
  4. Lägg på överdelarna som lock och pudra över florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!