Löksambal

Löksambal

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Indisk mix med ingefära, kanel, garam masala, tamarind och vitlök.

Tillagningstid: 45 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 msk solrosolja
  • 3 finhackade gula lökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 urkärnade, finhackade chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk tamarindpasta
  • 1.5 dl vatten
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök, chili och ingefära i olja tills löken mjuknat.
  2. Tillsätt kanel, garam masala, salt och farinsocker. Blanda ner vinäger, tamarindpasta och vatten och låt sjuda sakta i 30 minuter, rör om några gånger under tiden.
  3. Häll upp i glasburk. Kan förvaras två veckor i kylskåp.

Tips

Om du inte har tamarindpasta går det bra att mixa sex katrinplommon med 1 msk pressad citron och 1 msk vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rouille

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Dillpicklad lök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Färskoströra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vitlöksbröd med persilja

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Löksambal
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 msk solrosolja
  • 3 finhackade gula lökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 urkärnade, finhackade chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk tamarindpasta
  • 1.5 dl vatten
  • 2 krm salt

Löksambal

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Indisk mix med ingefära, kanel, garam masala, tamarind och vitlök.

Tillagningstid: 45 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök, chili och ingefära i olja tills löken mjuknat.
  2. Tillsätt kanel, garam masala, salt och farinsocker. Blanda ner vinäger, tamarindpasta och vatten och låt sjuda sakta i 30 minuter, rör om några gånger under tiden.
  3. Häll upp i glasburk. Kan förvaras två veckor i kylskåp.

Tips

Om du inte har tamarindpasta går det bra att mixa sex katrinplommon med 1 msk pressad citron och 1 msk vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rouille

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Dillpicklad lök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Färskoströra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vitlöksbröd med persilja

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)