Lök- och ostpaj

Lök- och ostpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

En god vegetarisk paj med lök, vitlök, oliver och parmesanost. Passar att servera till middag med en fräsch sallad, eller som en del av buffén!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:250-200º
4 portioner
  • Pajdeg:
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 5 små röda och gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl gröna oliver
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
  2. Tryck ut pajdegen i en låg form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.
  3. Skala löken, behåll lite av roten så att de håller ihop. Dela dem uppifrån och ner på hälften. Hetta upp smör och olja i en panna och stek lökarna cirka 10 minuter.
  4. Blanda ägg, grädde, mjölk, parmesanost och vitlök i en skål. Salta och peppra. Fördela lök och oliver i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lök- och ostpaj
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Pajdeg:
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 5 små röda och gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl gröna oliver
  • 1 tsk salt

Lök- och ostpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

En god vegetarisk paj med lök, vitlök, oliver och parmesanost. Passar att servera till middag med en fräsch sallad, eller som en del av buffén!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:250-200º
4 portioner

Gör så här

  1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
  2. Tryck ut pajdegen i en låg form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.
  3. Skala löken, behåll lite av roten så att de håller ihop. Dela dem uppifrån och ner på hälften. Hetta upp smör och olja i en panna och stek lökarna cirka 10 minuter.
  4. Blanda ägg, grädde, mjölk, parmesanost och vitlök i en skål. Salta och peppra. Fördela lök och oliver i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!