
Lök- och ostpaj
Betyg (1-5):
En god vegetarisk paj med lök, vitlök, oliver och parmesanost. Passar att servera till middag med en fräsch sallad, eller som en del av buffén!
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:250-200º
4 portioner
- Pajdeg:
- 125 g kylskåpskallt smör
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
- 1 tsk salt
- Fyllning:
- 5 små röda och gula lökar
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 2 ägg
- 1 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 dl riven parmesanost
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 dl gröna oliver
- 1 tsk salt
Gör så här
- Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
- Tryck ut pajdegen i en låg form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.
- Skala löken, behåll lite av roten så att de håller ihop. Dela dem uppifrån och ner på hälften. Hetta upp smör och olja i en panna och stek lökarna cirka 10 minuter.
- Blanda ägg, grädde, mjölk, parmesanost och vitlök i en skål. Salta och peppra. Fördela lök och oliver i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.
Lök- och ostpaj
Betyg (1-5):
En god vegetarisk paj med lök, vitlök, oliver och parmesanost. Passar att servera till middag med en fräsch sallad, eller som en del av buffén!
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:250-200º
4 portioner
Gör så här
- Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
- Tryck ut pajdegen i en låg form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.
- Skala löken, behåll lite av roten så att de håller ihop. Dela dem uppifrån och ner på hälften. Hetta upp smör och olja i en panna och stek lökarna cirka 10 minuter.
- Blanda ägg, grädde, mjölk, parmesanost och vitlök i en skål. Salta och peppra. Fördela lök och oliver i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!