Lök- och apelsinsallad med dadlar och pumpakärnor
  • Tid 10 min

Lök- och apelsinsallad med dadlar och pumpakärnor

3 (2 betyg)

Söt sallad toppad med knapriga nötter.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g apelsiner
  • 1 liten rödlök i tunna skivor
  • 1 dl urkärnade dadlar eller svarta oliver
  • 2 msk pumpakärnor eller grovhackade valnötter
  • 1 msk olivolja
  • 3 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 1 msk färsk mynta, eller efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala apelsinerna med kniv så att inget av det vita finns kvar och skär dem i skivor. Varva apelsiner, lök och delade dadlar eller oliver. Strö över pumpakärnor eller nötter och ringla över olivolja. Salta och mal över lite peppar. Garnera eventuellt med mynta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar