Löjromspizza

Löjromspizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lyxig och festlig pizza som toppas med crème fraiche, parmesan, citron, rödlök och rom. Perfekt att bjuda på som tilltugg på festen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 550 g pizzadeg
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl riven parmesan
  • Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 120 g löjrom / sikrom eller tångkaviar
  • dill
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred på crème fraiche och strö över parmesan. Grädda mitt i ugn 10–15 min.

Topping

  1. Blanda crème fraiche med citronskal och smaka av med salt. Vänd runt rödlöken med citronsaft. Toppa pizzan med klickar av crème fraichen, rödlöken och löjrom. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Löjromspizza
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 550 g pizzadeg
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl riven parmesan
  • Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 120 g löjrom / sikrom eller tångkaviar
  • dill
  • salt

Löjromspizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lyxig och festlig pizza som toppas med crème fraiche, parmesan, citron, rödlök och rom. Perfekt att bjuda på som tilltugg på festen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred på crème fraiche och strö över parmesan. Grädda mitt i ugn 10–15 min.

Topping

  1. Blanda crème fraiche med citronskal och smaka av med salt. Vänd runt rödlöken med citronsaft. Toppa pizzan med klickar av crème fraichen, rödlöken och löjrom. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!