Ljus chokladmousse med ganache

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

En sammetslen och fluffig chokladmousse.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Mousse:
  • 3 dl grädde
  • 100 finhackad ljus choklad (48 %)
  • Ganache:
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk honung (25 g)
  • 125 g finhackad ljus choklad (48 %)
  • 2 msk konjak (eller motsvarande grädde)
  • Till servering:
  • mortlade kardemummaskorpor

Gör så här

Mousse

  1. Koka upp grädde och häll över chokladhacket. Rör slätt och ställ kallt.

Ganache

  1. Koka upp grädde och honung och häll över chokladhacket. Vispa slätt och tillsätt eventuellt konjak.
  2. Fördela ganachen i fyra glas. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur minst en timme.
  3. Vispa moussen luftig, cirka 2 minuter, då den blivit riktigt kall, och fördela i de fyra glasen. Servera med skorpsmulor ovanpå.

Servering

Mortlade kardemummaskorpor

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2016-09-17

Söt o supergod. Räcker till 5-6 port eftersom den är mäktig, söt o väldigt mättande.

Åsa

2014-07-01

Min skar sig inte. Satte den i kylen ca 5 timmar och det var tillräckligt.

Coop

2012-05-21

Grädden med den smälta chokladen till moussen måste vara iskall innan den vispas annars kan den skära sig.

Terese

2012-03-29

Det skärde sig för mig med...

Stefan

2012-03-22

Hade varit bra om det stod att moussen kunde skära sig när man vispar den...

Liknande recept

Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Vita kokosbollar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • Mousse:
  • 3 dl grädde
  • 100 finhackad ljus choklad (48 %)
  • Ganache:
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk honung (25 g)
  • 125 g finhackad ljus choklad (48 %)
  • 2 msk konjak (eller motsvarande grädde)
  • Till servering:
  • mortlade kardemummaskorpor

Ljus chokladmousse med ganache

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

En sammetslen och fluffig chokladmousse.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Mousse

  1. Koka upp grädde och häll över chokladhacket. Rör slätt och ställ kallt.

Ganache

  1. Koka upp grädde och honung och häll över chokladhacket. Vispa slätt och tillsätt eventuellt konjak.
  2. Fördela ganachen i fyra glas. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur minst en timme.
  3. Vispa moussen luftig, cirka 2 minuter, då den blivit riktigt kall, och fördela i de fyra glasen. Servera med skorpsmulor ovanpå.

Servering

Mortlade kardemummaskorpor

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2016-09-17

Söt o supergod. Räcker till 5-6 port eftersom den är mäktig, söt o väldigt mättande.

Åsa

2014-07-01

Min skar sig inte. Satte den i kylen ca 5 timmar och det var tillräckligt.

Coop

2012-05-21

Grädden med den smälta chokladen till moussen måste vara iskall innan den vispas annars kan den skära sig.

Terese

2012-03-29

Det skärde sig för mig med...

Stefan

2012-03-22

Hade varit bra om det stod att moussen kunde skära sig när man vispar den...

Liknande recept

Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Vita kokosbollar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)