Ljummen sparris med hollandaise

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Fräsch förrätt som passar till det mesta, toppad med hemlagad hollandaise

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 250 g grön sparris
  • 3 tsk socker
  • Hollandaise:
  • 150 g smör
  • 3 ägg, endast gulan
  • 3 msk vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Smält smör i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Vispa äggulor och vatten på svag värme i en annan kastrull tills äggulorna blir krämiga. Tillsätt smöret långsamt i en tunn stråle medan du rör kraftigt i äggen. Tillsätt citron, salt och vitpeppar.
  3. Lägg upp sparrisen på en tallrik, strö över lite flingsalt och klicka såsen bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vatten
  • 250 g grön sparris
  • 3 tsk socker
  • Hollandaise:
  • 150 g smör
  • 3 ägg, endast gulan
  • 3 msk vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm flingsalt

Ljummen sparris med hollandaise

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Fräsch förrätt som passar till det mesta, toppad med hemlagad hollandaise

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Smält smör i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Vispa äggulor och vatten på svag värme i en annan kastrull tills äggulorna blir krämiga. Tillsätt smöret långsamt i en tunn stråle medan du rör kraftigt i äggen. Tillsätt citron, salt och vitpeppar.
  3. Lägg upp sparrisen på en tallrik, strö över lite flingsalt och klicka såsen bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)