Ljummen sparris med hollandaise

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Fräsch förrätt som passar till det mesta, toppad med hemlagad hollandaise

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 liter vatten
  • 250 g grön sparris
  • 3 tsk socker
  • Hollandaise:
  • 150 g smör
  • 3 ägg, endast gulan
  • 3 msk vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Smält smör i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Vispa äggulor och vatten på svag värme i en annan kastrull tills äggulorna blir krämiga. Tillsätt smöret långsamt i en tunn stråle medan du rör kraftigt i äggen. Tillsätt citron, salt och vitpeppar.
  3. Lägg upp sparrisen på en tallrik, strö över lite flingsalt och klicka såsen bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skagenröra

(28)

Fish tacos deluxe

(32)

Krämig wasabisill

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Vegopiroger

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vatten
  • 250 g grön sparris
  • 3 tsk socker
  • Hollandaise:
  • 150 g smör
  • 3 ägg, endast gulan
  • 3 msk vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm flingsalt

Ljummen sparris med hollandaise

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Fräsch förrätt som passar till det mesta, toppad med hemlagad hollandaise

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Smält smör i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Vispa äggulor och vatten på svag värme i en annan kastrull tills äggulorna blir krämiga. Tillsätt smöret långsamt i en tunn stråle medan du rör kraftigt i äggen. Tillsätt citron, salt och vitpeppar.
  3. Lägg upp sparrisen på en tallrik, strö över lite flingsalt och klicka såsen bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skagenröra

(28)

Fish tacos deluxe

(32)

Krämig wasabisill

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Vegopiroger

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies