Ljummen sallad med grillad abborre

Ljummen sallad med grillad abborre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Blanda sallad med färggranna rostade rotsaker för att få ett gott och fint tillbehör till fisken.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 skalad, fint hyvlad morot (gärna gul)
  • 1 skalad, fint hyvlad persiljerot
  • 1 skalad, fint hyvlad polkabeta eller gulbeta
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1.5 msk socker
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk krossade fänkålsfrön
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 600 g abborrfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 skivor tunt skivade fullkornsbröd
  • 100 g mixsallad

Gör så här

  1. Strö flingsalt över rotsakerna. Blanda socker, ättika, rapsolja och fänkålsfrön i en skål. Vänd rotsakerna i sockerblandningen och ställ dem åt sidan i cirka 30 minuter. Ta upp rotsakerna och sila av och koka upp lagen i en kastrull.
  2. Häll i crème fraiche och salt och koka upp. Häll ner dillen. "Byxa" bort benen ur abborrfiléerna. Pensla dem med rapsolja och stek i het panna eller grilla, cirka 2-3 minuter på var sida. Salta och peppra.
  3. Rosta brödet i torr panna. Blanda rotsakerna med salladen och lägg upp på tallrik, bryt brödflarnen över. Placera ut abborrfiléerna och häll såsen över. Toppa med dillen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödbetsgravad lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Ljummen sallad med grillad abborre
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 skalad, fint hyvlad morot (gärna gul)
  • 1 skalad, fint hyvlad persiljerot
  • 1 skalad, fint hyvlad polkabeta eller gulbeta
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1.5 msk socker
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk krossade fänkålsfrön
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 600 g abborrfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 skivor tunt skivade fullkornsbröd
  • 100 g mixsallad

Ljummen sallad med grillad abborre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Blanda sallad med färggranna rostade rotsaker för att få ett gott och fint tillbehör till fisken.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strö flingsalt över rotsakerna. Blanda socker, ättika, rapsolja och fänkålsfrön i en skål. Vänd rotsakerna i sockerblandningen och ställ dem åt sidan i cirka 30 minuter. Ta upp rotsakerna och sila av och koka upp lagen i en kastrull.
  2. Häll i crème fraiche och salt och koka upp. Häll ner dillen. "Byxa" bort benen ur abborrfiléerna. Pensla dem med rapsolja och stek i het panna eller grilla, cirka 2-3 minuter på var sida. Salta och peppra.
  3. Rosta brödet i torr panna. Blanda rotsakerna med salladen och lägg upp på tallrik, bryt brödflarnen över. Placera ut abborrfiléerna och häll såsen över. Toppa med dillen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Grönsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödbetsgravad lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)