Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Denna härliga laxsallad är lika god till middag som den är att servera på påskbordet, som lunch.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 500 g laxfilé
  • 400 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 250 g grön sparris
  • 100 g morot
  • 2 avokador
  • 10 rädisor
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök
  • 1 tsk salt
  • Dressing
  • 50 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.
  2. Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.
  3. Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.

Dressing:

  1. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g laxfilé
  • 400 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 250 g grön sparris
  • 100 g morot
  • 2 avokador
  • 10 rädisor
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök
  • 1 tsk salt
  • Dressing
  • 50 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Denna härliga laxsallad är lika god till middag som den är att servera på påskbordet, som lunch.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.
  2. Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.
  3. Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.

Dressing:

  1. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!