Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax
Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax
  • Tid 35 min

Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

4 (1 betyg)

Denna härliga laxsallad är lika god till middag som den är att servera på påskbordet, som lunch.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 400 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 250 g grön sparris
  • 100 g morot
  • 2 avokador
  • 10 rädisor
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök
Dressing
  • 50 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.

  2. 2

    Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.

  3. 3

    Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.

Dressing:

  1. 1

    Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar