Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Denna härliga laxsallad är lika god till middag som den är att servera på påskbordet, som lunch.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxfilé
  • 400 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 250 g grön sparris
  • 100 g morot
  • 2 avokador
  • 10 rädisor
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök
  • 1 tsk salt
  • Dressing
  • 50 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.
  2. Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.
  3. Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.

Dressing:

  1. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g laxfilé
  • 400 g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 250 g grön sparris
  • 100 g morot
  • 2 avokador
  • 10 rädisor
  • 0.5 dl färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök
  • 1 tsk salt
  • Dressing
  • 50 g smör
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Ljummen primörsallad med ägg och ångad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Denna härliga laxsallad är lika god till middag som den är att servera på påskbordet, som lunch.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj kallt och skala direkt, dela på mitten.
  2. Ansa och dela sparrisen i fyra delar. Skala och skär tunna stavar av morötterna. Tärna avokadorna och skär rädisorna i skivor.
  3. Lägg laxen i sjudande vatten i en vid panna med lock. Låt sparris och morot koka med potatisen sista minuterna. Varva alla grönsaker, potatis (ev bruten i bitar) och örter på ett fat och toppa med lax och ägghalvor.

Dressing:

  1. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt, skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt olja och vinäger. Skeda dressingen över salladen och krydda med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)