Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

4.8 (5 betyg)

Ädelost är underbar i sallader, särskilt med knapriga nötter och något sött. Recept av Eleonora Von Essen

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 900 g små potatisar
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 päron
  • 50 g valnötter
  • 125 g ädelost
  • 70 g babyspenat
Senapsvinägrett
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk skånsk senap eller julsenap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Ansa och dela brysselkålen på mitten genom roten. Tvätta och dela potatisarna. Vänd runt brysselkål och potatis i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna något.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till vinägretten. Skär päronen i tunna klyftor. Hacka nötterna grovt. Bryt osten i mindre bitar och fördela allt på ett serveringsfat. Ringla över lite av vinägretten och vänd varsamt runt med spenat. Servera resten av vinägretten vid sidan om.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Alla goda julostar funkar i den här salladen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar