Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Ädelost är underbar i sallader, särskilt med knapriga nötter och något sött. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g små potatisar
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 päron
  • 50 g valnötter
  • 125 g ädelost
  • 70 g babyspenat
  • Senapsvinägrett
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk skånsk senap eller julsenap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och dela brysselkålen på mitten genom roten. Tvätta och dela potatisarna. Vänd runt brysselkål och potatis i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna något.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten. Skär päronen i tunna klyftor. Hacka nötterna grovt. Bryt osten i mindre bitar och fördela allt på ett serveringsfat. Ringla över lite av vinägretten och vänd varsamt runt med spenat. Servera resten av vinägretten vid sidan om.

Tips

Alla goda julostar funkar i den här salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2019-12-30

Så gott! Hade ingen äppelcidervinäger. Tog fikonbalsamvinäger istället o bara dijonsenap. Mycket fint recept. Tack för det.

Liknande recept

Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grön sparris med parmesan och kapris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tomatsallad med mozzarella

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 900 g små potatisar
  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 päron
  • 50 g valnötter
  • 125 g ädelost
  • 70 g babyspenat
  • Senapsvinägrett
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk skånsk senap eller julsenap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Ädelost är underbar i sallader, särskilt med knapriga nötter och något sött. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och dela brysselkålen på mitten genom roten. Tvätta och dela potatisarna. Vänd runt brysselkål och potatis i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna något.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten. Skär päronen i tunna klyftor. Hacka nötterna grovt. Bryt osten i mindre bitar och fördela allt på ett serveringsfat. Ringla över lite av vinägretten och vänd varsamt runt med spenat. Servera resten av vinägretten vid sidan om.

Tips

Alla goda julostar funkar i den här salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2019-12-30

Så gott! Hade ingen äppelcidervinäger. Tog fikonbalsamvinäger istället o bara dijonsenap. Mycket fint recept. Tack för det.

Liknande recept

Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grön sparris med parmesan och kapris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tomatsallad med mozzarella

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)