Linssoppa
  • Tid 25 min

Linssoppa

4 (1 betyg)

Ta snabbtåget till Indien. Den här soppan med linser har massor av god smak och lagas i expressfart.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk finriven ingefära
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 kanelstång
  • 2 morötter, fint tärnade
  • 3 dl torkade röda linser
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • 1 lime, pressad saft och klyftor
  • koriander, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt ingefära, torra kryddor och kanelstång. Fräs ytterligare ett par minuter.

  2. 2

    Lägg i morötter och linser. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, ca 15 min. Smaka av med salt och limesaft. Servera med koriander och limeklyftor.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ingela

    Jättegod