Linssallad med rostad blomkål och lax
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Linssallad med rostad blomkål och lax

3.75 (4 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl belugalinser
  • 300 g blomkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 30 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skär blomkålen i mindre buketter och fördela på en plåt. Rulla runt i olja och rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  2. 2

    Skär laxen i portionsbitar och salta. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen 2-3 min per sida. Vänd ihop linser med blomkål, tomater, salladslök och rucola. Smaka av med salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka linserna på låg värme och ta av från värmen innan de spricker dvs lite innan koktidens slut.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sanna

    JÄTTEGOTT!

  • Stina

    Jättetrist recept. Vi la till en senapsvinägrett, men det blev inte så kul ändå...