Linssallad med rostad blomkål och lax

Linssallad med rostad blomkål och lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl belugalinser
  • 300 g blomkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 30 g rucola
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skär blomkålen i mindre buketter och fördela på en plåt. Rulla runt i olja och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen 2-3 min per sida. Vänd ihop linser med blomkål, tomater, salladslök och rucola. Smaka av med salt.

Tips

Koka linserna på låg värme och ta av från värmen innan de spricker dvs lite innan koktidens slut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-01-30

JÄTTEGOTT!

Stina

2016-10-01

Jättetrist recept. Vi la till en senapsvinägrett, men det blev inte så kul ändå...

Liknande recept

Spara recept

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Matlåda med rökt lax

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torskburgare med hemgjord dressing

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Linssallad med rostad blomkål och lax
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl belugalinser
  • 300 g blomkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 30 g rucola
  • 1 tsk salt

Linssallad med rostad blomkål och lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skär blomkålen i mindre buketter och fördela på en plåt. Rulla runt i olja och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen 2-3 min per sida. Vänd ihop linser med blomkål, tomater, salladslök och rucola. Smaka av med salt.

Tips

Koka linserna på låg värme och ta av från värmen innan de spricker dvs lite innan koktidens slut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-01-30

JÄTTEGOTT!

Stina

2016-10-01

Jättetrist recept. Vi la till en senapsvinägrett, men det blev inte så kul ändå...

Liknande recept

Spara recept

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Matlåda med rökt lax

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torskburgare med hemgjord dressing

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)