Limeströmming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Låt crème fraiche och majonnäs utgöra marinaden till den inlagda limeströmmingen.

Tillagningstid: 1 dygn 6 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g strömmingsfilé
  • Ättikslag:
  • 5 dl vatten
  • 0.5 msk socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %) 12%
  • 1 msk salt
  • Marinad:
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 cl vodka, om så önskas
  • 1 lime, rivet och strimlat skal samt pressad saft

Gör så här

  1. Blanda ättikslagen. Skölj strömmingsfiléerna och låt dem ligga i lagen ca 6 timmar. Dra av skinnet.
  2. Blanda marinaden. Låt fisken rinna av väl och varva med marinaden. Låt stå i kylskåp ett dygn.
  3. Garnera med limeskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pankopanerade bläckfiskringar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g strömmingsfilé
  • Ättikslag:
  • 5 dl vatten
  • 0.5 msk socker
  • 1 dl ättiksprit (12 %) 12%
  • 1 msk salt
  • Marinad:
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 cl vodka, om så önskas
  • 1 lime, rivet och strimlat skal samt pressad saft

Limeströmming

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Låt crème fraiche och majonnäs utgöra marinaden till den inlagda limeströmmingen.

Tillagningstid: 1 dygn 6 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ättikslagen. Skölj strömmingsfiléerna och låt dem ligga i lagen ca 6 timmar. Dra av skinnet.
  2. Blanda marinaden. Låt fisken rinna av väl och varva med marinaden. Låt stå i kylskåp ett dygn.
  3. Garnera med limeskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pankopanerade bläckfiskringar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)