Limemarinerad lax

Limemarinerad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lövtunna laxskivor med limesmak. Glöm inte att frysa in laxen innan tillagning!

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g fryst laxfilé
  • Limemarinad:
  • 2 msk olivolja
  • 2 lime, nypressad saft och halva mängden rivet skal
  • 2 tsk honung
  • 0.5 tsk grovmalda vitpepparkorn
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ta fram laxen så att den blir nätt och jämnt tinad, då är den lättare att skära än om den får tina helt. Skär laxen i lövtunna skivor. Bred ut laxskivorna på ett fat.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över. Täck över och ställ i kylskåp. Låt laxen marinera tills den ljusnat rakt igenom, cirka 30 minuter.
  3. Obs: laxen behöver ha varit fryst minst två dygn eftersom den inte tillagas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxceviche med äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fish tacos

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pepparrotssill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(17)
Limemarinerad lax
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 250 g fryst laxfilé
  • Limemarinad:
  • 2 msk olivolja
  • 2 lime, nypressad saft och halva mängden rivet skal
  • 2 tsk honung
  • 0.5 tsk grovmalda vitpepparkorn
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 tsk salt

Limemarinerad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lövtunna laxskivor med limesmak. Glöm inte att frysa in laxen innan tillagning!

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta fram laxen så att den blir nätt och jämnt tinad, då är den lättare att skära än om den får tina helt. Skär laxen i lövtunna skivor. Bred ut laxskivorna på ett fat.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över. Täck över och ställ i kylskåp. Låt laxen marinera tills den ljusnat rakt igenom, cirka 30 minuter.
  3. Obs: laxen behöver ha varit fryst minst två dygn eftersom den inte tillagas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxceviche med äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fish tacos

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pepparrotssill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(17)