Lime- och myntadryck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Sekanjabi är en fräsch och läskande dryck med riven gurka. Perfekt att njuta av före maten. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 1 lime eller 1 citron, pressad saft
  • 0.5 gurka, grovt riven
  • 0.5 liter is
  • 10 myntablad
  • Sockerlag
  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger eller 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 kruka färsk mynta, 4 kvistar

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt puttra på medelvärme ca 5 min.
  2. Tillsätt vinägern och låt puttra ca 10 min till. Lägg i myntakvistarna och låt dem få koka med 5 min. Lyft kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt kallna. Häll vattnet i en karaff.
  3. Tillsätt önskad mängd sockerlag och ev lime/citron. Lägg i gurka, is och färska myntablad vid servering.

Tips

För lemonad: Uteslut vinägern och ta lite extra pressad lime eller citron i sockerlagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Thainudlar med ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pumpasoppa med kokosmjölk

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Saffransbakad fänkål

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Vegetarisk pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Fetaosttoast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vatten
  • 1 lime eller 1 citron, pressad saft
  • 0.5 gurka, grovt riven
  • 0.5 liter is
  • 10 myntablad
  • Sockerlag
  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger eller 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 kruka färsk mynta, 4 kvistar

Lime- och myntadryck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Sekanjabi är en fräsch och läskande dryck med riven gurka. Perfekt att njuta av före maten. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt puttra på medelvärme ca 5 min.
  2. Tillsätt vinägern och låt puttra ca 10 min till. Lägg i myntakvistarna och låt dem få koka med 5 min. Lyft kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt kallna. Häll vattnet i en karaff.
  3. Tillsätt önskad mängd sockerlag och ev lime/citron. Lägg i gurka, is och färska myntablad vid servering.

Tips

För lemonad: Uteslut vinägern och ta lite extra pressad lime eller citron i sockerlagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Thainudlar med ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pumpasoppa med kokosmjölk

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Saffransbakad fänkål

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Vegetarisk pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Fetaosttoast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)