Lime- och myntadryck

Lime- och myntadryck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Sekanjabi är en fräsch och läskande dryck med riven gurka. Perfekt att njuta av före maten. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 1 lime eller 1 citron, pressad saft
  • 0.5 gurka, grovt riven
  • 0.5 liter is
  • 10 myntablad
  • Sockerlag
  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger eller 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 kruka färsk mynta, 4 kvistar

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt puttra på medelvärme ca 5 min.
  2. Tillsätt vinägern och låt puttra ca 10 min till. Lägg i myntakvistarna och låt dem få koka med 5 min. Lyft kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt kallna. Häll vattnet i en karaff.
  3. Tillsätt önskad mängd sockerlag och ev lime/citron. Lägg i gurka, is och färska myntablad vid servering.

Tips

För lemonad: Uteslut vinägern och ta lite extra pressad lime eller citron i sockerlagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Saffransbakad fänkål

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Zucchini i het chililag

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fetaosttoast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegetarisk pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Lime- och myntadryck
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vatten
  • 1 lime eller 1 citron, pressad saft
  • 0.5 gurka, grovt riven
  • 0.5 liter is
  • 10 myntablad
  • Sockerlag
  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger eller 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 kruka färsk mynta, 4 kvistar

Lime- och myntadryck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Sekanjabi är en fräsch och läskande dryck med riven gurka. Perfekt att njuta av före maten. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt puttra på medelvärme ca 5 min.
  2. Tillsätt vinägern och låt puttra ca 10 min till. Lägg i myntakvistarna och låt dem få koka med 5 min. Lyft kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt kallna. Häll vattnet i en karaff.
  3. Tillsätt önskad mängd sockerlag och ev lime/citron. Lägg i gurka, is och färska myntablad vid servering.

Tips

För lemonad: Uteslut vinägern och ta lite extra pressad lime eller citron i sockerlagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Saffransbakad fänkål

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Zucchini i het chililag

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fetaosttoast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegetarisk pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)