Lime- och chilimarinerade pilgrimsmusslor

Lime- och chilimarinerade pilgrimsmusslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Delikata tilltugg med pepparfrukt.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner
  • 8 st små kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 lime, i klyftor (1 lime=8 klyftor)
  • 3 krm flingsalt
  • 4 msk chilimarinad (1 sats=ca 4 msk)
  • 8 st små grillspett (blötlagda om de är av trä)

Gör så här

  1. Torka av musslorna med hushållspapper. Blanda marinaden och pensla musslorna med den. Låt marinera ca 1 timme i kylen.
  2. Trä upp 1 mussla och 1 limeklyfta på varje spett. Grilla på medelvärme tills musslorna precis är genomstekta. Strö på salt och servera varma som cocktailtilltugg.

Tips

Gör din egen chilimainad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ANNIKA

2014-12-27

SUPER

Lime- och chilimarinerade pilgrimsmusslor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 8 st små kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 lime, i klyftor (1 lime=8 klyftor)
  • 3 krm flingsalt
  • 4 msk chilimarinad (1 sats=ca 4 msk)
  • 8 st små grillspett (blötlagda om de är av trä)

Lime- och chilimarinerade pilgrimsmusslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Delikata tilltugg med pepparfrukt.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Torka av musslorna med hushållspapper. Blanda marinaden och pensla musslorna med den. Låt marinera ca 1 timme i kylen.
  2. Trä upp 1 mussla och 1 limeklyfta på varje spett. Grilla på medelvärme tills musslorna precis är genomstekta. Strö på salt och servera varma som cocktailtilltugg.

Tips

Gör din egen chilimainad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ANNIKA

2014-12-27

SUPER