Leverpanna på italienskt vis

Leverpanna på italienskt vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gör som italienarna och krångla inte till smaken, det räcker med lite salvia.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 3 strimlade gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 500 g ungnötslever, i hinnfria strimlor
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk strimlade färsk salvia
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs först löken mjuk i hälften av fettet i en gryta. Ta upp den på fat. Bryn sedan levern i omgångar i resten av fettet. Blanda lök och lever i grytan och strö över salt, kryddor och mjöl. Rör om och blanda i vatten, fond och vinäger. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 minuter.

Servering

Servera med pasta, parmesan och kokta morötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2021-09-25

Salvia och vinägern sätter sting på levern. Lätt att konvertera till AIP med Arrowrot.

Leverpanna på italienskt vis
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 strimlade gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 500 g ungnötslever, i hinnfria strimlor
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk strimlade färsk salvia
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk salt

Leverpanna på italienskt vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gör som italienarna och krångla inte till smaken, det räcker med lite salvia.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs först löken mjuk i hälften av fettet i en gryta. Ta upp den på fat. Bryn sedan levern i omgångar i resten av fettet. Blanda lök och lever i grytan och strö över salt, kryddor och mjöl. Rör om och blanda i vatten, fond och vinäger. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 minuter.

Servering

Servera med pasta, parmesan och kokta morötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2021-09-25

Salvia och vinägern sätter sting på levern. Lätt att konvertera till AIP med Arrowrot.