Leverpanna på italienskt vis
  • Tid 25 min

Leverpanna på italienskt vis

5 (1 betyg)

Gör som italienarna och krångla inte till smaken, det räcker med lite saliva.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 3 strimlade gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 500 g ungnötslever, i hinnfria strimlor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk strimlade färsk salvia
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk vinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs först löken mjuk i hälften av fettet i en gryta. Ta upp den på fat. Bryn sedan levern i omgångar i resten av fettet. Blanda lök och lever i grytan och strö över salt, kryddor och mjöl. Rör om och blanda i vatten, fond och vinäger. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 minuter.

Servering

Servera med pasta, parmesan och kokta morötter.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar