Lenas medelhavssill
  • Tid 15 min + 1 tim i kyl

Lenas medelhavssill

0 (0 betyg)

Recept av Lena Söderström, Foto: Eva Hildén Smith

  • Tillagningstid 15 min + 1 tim i kyl
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 portioner
  • 450 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 plommon
  • 1 citron
  • 3 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
  • 4 msk olja
  • 1 tsk strösocker
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 2 msk kapris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna tomaterna fint.

  2. 2

    Skär bort en remsa av skalet på citronen med en skalare. Strimla den. Dela citronen. Pressa ut 1 msk saft ur ena halvan.

  3. 3

    Skär bort allt skal på den andra halvan, även allt det vita. Tärna fruktköttet fint. Blanda citronsaft, vinäger, olja och socker.

  4. 4

    Vänd varsamt ner sillbitar, tomater, citronfruktkött, citronstrimlor, kapris och timjan. Låt stå i kyl minst 1 timme.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar