Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Len och mild laxbiff med klassiska tillbehör.
Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Tillsätt smör, mjölk och salt. Mosa eller vispa samman till en slät puré.
Skär laxen i bitar, lägg i matberedare och tillsätt äggulor, salt och peppar. Mixa snabbt till en slät färs och tillsätt grädden under knivens gång.
Häll ströbröd på en tallrik. Forma biffar av laxfärsen och vänd dem försiktigt i ströbrödet med hjälp av en stekspade. Stek på medelvärme i smör och olja, cirka 3 minuter på varje sida.
Koka sugarsnaps hastigt i saltat vatten.
Logga in för att skriva en kommentar
Mums:)
Ett litet tips för att förenkla brödningen: Forma wallenbergaren i handen och när du är nöjd med formen håller du den i ena handflatan medan du öser ströbrod (eller panko) över den. Vänd försiktigt över den i den andra handflatan och upprepa proceduren. Nu slipper man krånglet med att lägga ned och ta upp wallenbergaren i ströbrödet.
Jättegott! En favorit hemma hos oss :-)
Bara lax blir inte bra. Ta minst hälften torsk (fryst/tinad) går bra och mixa till färs. Gör som till köttbullar eller pannbiff och blanda ströbrödet i färsen. Jag brukar blanda i ströbrödet tort och sedan krydda med salt och lite citronpeppar sedan ägg och vätska Låt svälla. Hackad gräslök är gott i . Inget ströbröd till stekning.