Laxtartar

Laxtartar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Varsitt slott av gravad lax och sardeller med örtkryddning och kapris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 msk finhackade cornichoner
  • 2 msk kapris
  • 0.25 dl hackade, färska örter, t ex koriander och dill
  • 300 g gravad lax, i små tärningar
  • Servering:
  • 1 klyftad citron
  • 100 g knäckebröd

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, senap och vinäger och vispa därefter ner oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar. Pressa ner blandningen i portionsformar och vält upp på tallrikar.

Servering

Servera med citronklyftor och bröd, gärna knäckebröd (laktosfritt till den som är laktosintolerant, mjölkfritt till den som inte tål mjölk).

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Laxtartar
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 msk finhackade cornichoner
  • 2 msk kapris
  • 0.25 dl hackade, färska örter, t ex koriander och dill
  • 300 g gravad lax, i små tärningar
  • Servering:
  • 1 klyftad citron
  • 100 g knäckebröd

Laxtartar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Varsitt slott av gravad lax och sardeller med örtkryddning och kapris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, senap och vinäger och vispa därefter ner oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar. Pressa ner blandningen i portionsformar och vält upp på tallrikar.

Servering

Servera med citronklyftor och bröd, gärna knäckebröd (laktosfritt till den som är laktosintolerant, mjölkfritt till den som inte tål mjölk).

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)