
Laxtartar till förrätt
Betyg (1-5):
Enkelt recept på laxtartar med smak av lök, dill och senap. Perfekta små aptitretare som passar lika bra som förrätt som på buffébordet.
Tillagningstid: 10 minuter
24 st
- 200 g gravad lax
- 200 g kallrökt lax
- 2 msk röd- eller schalottenlök, finhackad
- 3 msk crème fraiche
- 2 msk hackad dill eller koriander
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk svartpeppar
- 1 grovt, mörkt bröd
- 1 tsk salt
Gör så här
- Skär laxen i små tärningar. Blanda dem med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar, lägg på tallrik och ställ i kylen.
- Gör små cirklar av brödet. Lägg biffarna på bröden och toppa med lite grönt strax före servering.
Laxtartar till förrätt
Betyg (1-5):
Enkelt recept på laxtartar med smak av lök, dill och senap. Perfekta små aptitretare som passar lika bra som förrätt som på buffébordet.
Tillagningstid: 10 minuter
24 st
Gör så här
- Skär laxen i små tärningar. Blanda dem med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar, lägg på tallrik och ställ i kylen.
- Gör små cirklar av brödet. Lägg biffarna på bröden och toppa med lite grönt strax före servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!