Laxtartar till förrätt

Laxtartar till förrätt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Enkelt recept på laxtartar med smak av lök, dill och senap. Perfekta små aptitretare som passar lika bra som förrätt som på buffébordet.

Tillagningstid: 10 minuter
24 st
  • 200 g gravad lax
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 msk röd- eller schalottenlök, finhackad
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 msk hackad dill eller koriander
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 grovt, mörkt bröd
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar. Blanda dem med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar, lägg på tallrik och ställ i kylen.
  2. Gör små cirklar av brödet. Lägg biffarna på bröden och toppa med lite grönt strax före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Laxtartar till förrätt
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g gravad lax
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 msk röd- eller schalottenlök, finhackad
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 msk hackad dill eller koriander
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 grovt, mörkt bröd
  • 1 tsk salt

Laxtartar till förrätt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Enkelt recept på laxtartar med smak av lök, dill och senap. Perfekta små aptitretare som passar lika bra som förrätt som på buffébordet.

Tillagningstid: 10 minuter
24 st

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar. Blanda dem med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar, lägg på tallrik och ställ i kylen.
  2. Gör små cirklar av brödet. Lägg biffarna på bröden och toppa med lite grönt strax före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!