Laxtartar på gravad lax

Laxtartar på gravad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Gravad lax som tärnas fint och blandas med dill, gräslök, citron och toppas med en senapskräm. Så gott som drinktilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 20 min
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g gravad lax eller kallrökt lax
  • 0.5 gurka
  • 1 dl finhackad dill
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • 150 g rågkrustader eller rågchips
  • dill, till garnering
  • Senapskräm
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 msk grovkornig skånsk senap

Gör så här

  1. Hacka laxen fint. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
  2. Blanda lax, gurka, dill, gräslök och citronskal (endast det gula). Smaka av med citronsaft och salt.
  3. Rör ihop majonnäs och senap. Lägg laxröran på rågchips, toppa med senapskräm och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blinier

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Laxsnittar med tomat, honung och tryffelolja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)
Laxtartar på gravad lax
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g gravad lax eller kallrökt lax
  • 0.5 gurka
  • 1 dl finhackad dill
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • 150 g rågkrustader eller rågchips
  • dill, till garnering
  • Senapskräm
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 msk grovkornig skånsk senap

Laxtartar på gravad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Gravad lax som tärnas fint och blandas med dill, gräslök, citron och toppas med en senapskräm. Så gott som drinktilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 20 min
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka laxen fint. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
  2. Blanda lax, gurka, dill, gräslök och citronskal (endast det gula). Smaka av med citronsaft och salt.
  3. Rör ihop majonnäs och senap. Lägg laxröran på rågchips, toppa med senapskräm och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blinier

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Laxsnittar med tomat, honung och tryffelolja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)