Laxtartar med gurka
  • Tid 20 min

Laxtartar med gurka

4 (1 betyg)

En perfekt liten inledning på festen! Rå salmalax blandas med krispig gurka och syrligt äpple. Smaksätt med bland annat ingefära, lime och tabasco och lägg upp i små fina glas.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

20 glas
  • 240 g Salmalax
  • 0.5 gurka, ca 20 cm
  • 1 syrligt äpple, t ex Granny Smith
  • 2 msk finskuren gräslök
  • salt
Dressing:
  • 2 msk japansk soja, gärna Kikkoman
  • 1 msk vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk dijonsenap, gärna Grey Poupon
  • 2 krm tabasco
  • 2 lime, pressad saft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Skala, kärna ur och tärna gurkan och äpplet fint. Skär laxen i lika små bitar som gurkan och äpplet.

  2. 2

    Vänd varsamt ihop gurka, lax och gräslök med dressingen och smaka av med salt. Servera i små glas.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar