Laxtartar med gurka
  • Tid 20 min

Laxtartar med gurka

4.5 (2 betyg)

En perfekt liten inledning på festen! Rå salmalax blandas med krispig gurka och syrligt äpple. Smaksätt med bland annat ingefära, lime och tabasco och lägg upp i små fina glas.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

20 glas
  • 240 g Salmalax
  • 0.5 gurka, ca 20 cm
  • 1 syrligt äpple, t ex Granny Smith
  • 2 msk finskuren gräslök
  • salt
Dressing:
  • 2 msk japansk soja, gärna Kikkoman
  • 1 msk vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk dijonsenap, gärna Grey Poupon
  • 2 krm tabasco
  • 2 lime, pressad saft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Skala, kärna ur och tärna gurkan och äpplet fint. Skär laxen i lika små bitar som gurkan och äpplet.

  2. 2

    Vänd varsamt ihop gurka, lax och gräslök med dressingen och smaka av med salt. Servera i små glas.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar