Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

3.62 (8 betyg)

Laxspett är perfekt som vardagsmiddag och barnen älskar det.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé, utan skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 msk olivolja
Hasselbackare
  • 500 g potatis
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Fetaostkräm
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 150 g fetaost
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 150 g sockerärter
  • 1 citron, i klyftor
  • 0.5 kruka basilikablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala potatis och rödbetor. Lägg en potatis på en träslev och skär tunna snitt med vass kniv till slevens kant.

  2. 2

    Fortsätt med all potatis och rödbetorna. Fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och strö på salt. Rosta mitt i ugnen ca 45 min. Pensla snittytorna då och då med oljan i formen.

  3. 3

    Mixa basilikan med hälften av yoghurten till fin grön färg. Tillsätt resten av yoghurten och smula ner fetaosten. Smaka av med vitlök, olivolja, salt och peppar.

  4. 4

    Skär laxen i tärningar och trä upp på spett. Salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.

  5. 5

    Servera laxen med hasselbackare, fetaostkräm, sugarsnaps, citron och basilika.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Potatisen kan även göras utan snitt för att spara tid.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • anonym

    det var gott och smakrikt