Laxsallad med hackat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (64 betyg)

Färskpotatis och senapsvinägrett förgyller lax och ägg.

8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Senapsvinägrett:
  • 3 msk skånsk senap
  • 1.5 msk vit balsamvinäger
  • 1.5 dl olja
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Laxsallad:
  • 400 g gravad lax, skivad
  • 1 kg kokt kall färskpotatis, skivad
  • 3 röda eller gula knipplökar, skivade
  • 1 dl dill, hackad
  • 4 kokta kalla ägg, skalade, grovhackade

Gör så här

  1. Senapsvinägrett: Blanda rumstempererad senap och vinäger i en skål.Vispa i oljan lite i taget, gärna med elvisp,så att blandningen tjocknar en aning. Smaka av med salt och peppar.
  2. Varva lax, potatis, senapsvinägrett och det mesta av löken och dillen på ett stort fat. Toppa med ägghacket och resten av löken och dillen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-09-05

Gott! Öka laxen så blir det en bra huvudrätt för 4-5 pers.

Liknande recept

Spara recept

Lax- och prosciuttosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fiskpaté

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • Senapsvinägrett:
  • 3 msk skånsk senap
  • 1.5 msk vit balsamvinäger
  • 1.5 dl olja
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Laxsallad:
  • 400 g gravad lax, skivad
  • 1 kg kokt kall färskpotatis, skivad
  • 3 röda eller gula knipplökar, skivade
  • 1 dl dill, hackad
  • 4 kokta kalla ägg, skalade, grovhackade

Laxsallad med hackat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (64 betyg)

Färskpotatis och senapsvinägrett förgyller lax och ägg.

8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Senapsvinägrett: Blanda rumstempererad senap och vinäger i en skål.Vispa i oljan lite i taget, gärna med elvisp,så att blandningen tjocknar en aning. Smaka av med salt och peppar.
  2. Varva lax, potatis, senapsvinägrett och det mesta av löken och dillen på ett stort fat. Toppa med ägghacket och resten av löken och dillen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-09-05

Gott! Öka laxen så blir det en bra huvudrätt för 4-5 pers.

Liknande recept

Spara recept

Lax- och prosciuttosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fiskpaté

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)