Laxrulle med wasabi och cream cheese
  • Tid 25 min + tid i frysen

Laxrulle med wasabi och cream cheese

3.53 (34 betyg)

Sashimi –läckra laxrullar med wasabi och cream cheese.

  • Tillagningstid 25 min + tid i frysen
  • Ingredienser 6

Ingredienser

8 portioner
  • 600 g halvtinade laxfiléer som varit fryst i 2 dygn.
  • 2 msk wasabipasta
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl rostade vita och svarta sesamfrön
Till servering:
  • japansk soja
  • tunna skivor inlagd ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär laxen i sneda tunna skivor.

  2. 2

    Lägg ut en rejäl bit plastfolie. Lägg laxskivorna omlott till en rektangel på folien. Blanda wasabipasta och cream cheese. Bred ut blandningen i ett jämnt lager på laxskivorna. Rulla ihop laxen så tajt det går med hjälp av plastfolien.

  3. 3

    Ta av plasten. Rulla laxrullen i sesamfröna. Linda in rullen i ny plastfolie och lägg den sedan i frysen i cirka 30 minuter.

  4. 4

    Ta ut laxrullen och ta av plastfolien. Skär skivor av laxen med en vass kniv. Servera med japansk soja och inlagd ingefära i tunna skivor.

  5. 5

    Byt ev laxen mot varmrökt lax!

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mona

    Mycket gott

  • Cathy

    Byta mot varmrökt lax? Kallrökt lax ska det nog vara om det ska fungera.

  • Evve J

    Sesamfröna är mest till garnering, hittar du inte svarta kör du på de vanliga bara som finns i kryddhyllan, inte svårare än så.

  • AGNETA LYSELL

    VARFÖR HA RECEPT NÄR ALLT INTE FINNS ATT FÅ TAG PÅ .HAR SÖKT SVARTASESAMFRÖN .BENGTSFORS ED DALS LÅNGED

Visa fler