Laxpudding
  • Tid 80 min
  • Ugn 200º

Laxpudding

3.33 (6 betyg)

Klassisk och god laxpudding. Variera den gäena med gul eller röd lök istället för purjolök.

  • Tillagningstid 80 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk smör
  • 6 dl mjölk 3 %
  • 5 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 kg tunt skivad potatis
  • 1 liten fint strimlad purjolök
  • 300 g tunt skivad färsk lax
  • 200 g färsk spenat
  • 1 dl finhackad dill
Till servering:
  • 1 dl smält smör
  • citroner
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj en ugnsfast form med höga kanter.

  2. 2

    Vispa ihop mjölk, ägg, salt och vitpeppar.

  3. 3

    Varva potatis, purjo, lax, spenat och dill. Häll över äggstanningen och peta lite med en gaffel så den fördelar sig ordentligt.

  4. 4

    Grädda i ugn cirka 1 timme. Täck med aluminium om ytan börjar se mörk ut.

Till servering

  1. 1

    Servera med smält smör och citronklyftor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Purjolöken kan bytas till gul eller röd lök, dillen till persilja.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Håkan

    Har gjort denna flera gånger alltid med vanlig lax och sedan haft flingsalt på laxbitarna men inget salt i blandningen man häller på. Det har gjort att den smakar salt på rätt ställe och blir mycket god.

  • Heléne

    Denna rätt var en hit! Var med i matkassen och då med rimmad lax som jag tyckte blev en aning för salt men med god smak, absolut! Kommer absolut att göra den igen men jag uteslöt smöret.

  • Susann Westerberg

    Saltade och pepprade laxen innan jag la den i gratängen och ökade mängden potatis och lax (vi är 6pers.) satte överst på gratängen några smörklickar innan gräddning istället för det skirade smöret. Småttingar, ungdomar, vuxna- alla gillade den.=)