Laxpudding med kallrökt lax

Laxpudding med kallrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g potatis
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g kallrökt eller gravad lax i skivor
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 dl hackad dill
  • 50 g färsk hackad grönkål
  • 20 g smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. skiva potatisen lövtunt, gärna på mandolin.
  2. Blanda ägg, mjölk, grädde, vatten, salt och peppar till en äggstanning.
  3. Varva potatis, lax, lök, dill och grönkål i en smord ugnsform.
  4. Häll på äggstanningen. hyvla smör med en osthyvel och lägg ovanpå. Grädda mitt i ugnen 40–45 min. Känn med en sticka om potatisen är klar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2019-01-04

fantastiskt god med grönkål samt potatisen lövtunt skivat på mandolin .Detta är hemligheten !!!!!!!

Liknande recept

Spara recept

Rökt lax och spenat i paket

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg
Betyg
(8)
Laxpudding med kallrökt lax
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g potatis
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g kallrökt eller gravad lax i skivor
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 dl hackad dill
  • 50 g färsk hackad grönkål
  • 20 g smör
  • 1 tsk salt

Laxpudding med kallrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. skiva potatisen lövtunt, gärna på mandolin.
  2. Blanda ägg, mjölk, grädde, vatten, salt och peppar till en äggstanning.
  3. Varva potatis, lax, lök, dill och grönkål i en smord ugnsform.
  4. Häll på äggstanningen. hyvla smör med en osthyvel och lägg ovanpå. Grädda mitt i ugnen 40–45 min. Känn med en sticka om potatisen är klar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta

2019-01-04

fantastiskt god med grönkål samt potatisen lövtunt skivat på mandolin .Detta är hemligheten !!!!!!!

Liknande recept

Spara recept

Rökt lax och spenat i paket

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg
Betyg
(8)