Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Goda paket på grillen som är lätta att variera med olika smaker. Recept av: Liselotte Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
  • 800 g laxfilé, i fyra portionsbitar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 röda knipplökar
  • 150 g färska vaxbönor eller haricots verts
  • färsk timjan, gärna citrontimjan
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Rökt paprikasmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering
  • bröd eller potatis- och broccolipaket, recept hittar du här på coop.se

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till paprikasmöret. Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 cm. Ringla lite olja i mitten av varje ark och lägg på laxfiléerna.
  2. Skär paprikorna i grova bitar och klyfta löken. Lägg alla grönsaker runt laxen. Krydda med salt och peppar. Klicka lite kryddsmör i varje paket.
  3. Förslut paketen väl och lägg på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter ca 20 min är laxen klar. Servera med resterande smör och ett gott bröd att suga upp den goda skyn med.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g laxfilé, i fyra portionsbitar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 röda knipplökar
  • 150 g färska vaxbönor eller haricots verts
  • färsk timjan, gärna citrontimjan
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Rökt paprikasmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering
  • bröd eller potatis- och broccolipaket, recept hittar du här på coop.se

Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Goda paket på grillen som är lätta att variera med olika smaker. Recept av: Liselotte Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 50 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till paprikasmöret. Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 cm. Ringla lite olja i mitten av varje ark och lägg på laxfiléerna.
  2. Skär paprikorna i grova bitar och klyfta löken. Lägg alla grönsaker runt laxen. Krydda med salt och peppar. Klicka lite kryddsmör i varje paket.
  3. Förslut paketen väl och lägg på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter ca 20 min är laxen klar. Servera med resterande smör och ett gott bröd att suga upp den goda skyn med.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!