Laxgryta med fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Värmande fiskgryta med lax och smakrik fänkål. Serveras med en klick aioli och ett gott bröd.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl citronsaft
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • cayennepeppar
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering
  • aioli
  • bröd
  • hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Fräs lök, fänkål, fänkålsfrö och vitlök i olja i en gryta.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, citronsaft och buljongtärning, låt puttra ca 15 min. Smaka av grytan med salt och ev cayennepeppar.
  3. Skär laxen i tärningar och salta.
  4. Lägg fiskbitarna i grytan och lyft från värmen. Låt stå under lock ca 5 min.
  5. Toppa med en klick aioli, ev lite hackad persilja och servera med bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gravad lax med lime

Betyg
Betyg
(11)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl citronsaft
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • cayennepeppar
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering
  • aioli
  • bröd
  • hackad färsk persilja

Laxgryta med fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Värmande fiskgryta med lax och smakrik fänkål. Serveras med en klick aioli och ett gott bröd.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, fänkål, fänkålsfrö och vitlök i olja i en gryta.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, citronsaft och buljongtärning, låt puttra ca 15 min. Smaka av grytan med salt och ev cayennepeppar.
  3. Skär laxen i tärningar och salta.
  4. Lägg fiskbitarna i grytan och lyft från värmen. Låt stå under lock ca 5 min.
  5. Toppa med en klick aioli, ev lite hackad persilja och servera med bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gravad lax med lime

Betyg
Betyg
(11)