Laxfilé med fetaost och rostade rotsaksklyftor

Laxfilé med fetaost och rostade rotsaksklyftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(83)

Ugnsbakade portionsbitar av hälsosam lax på en saltad rotfruktsbädd.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 200 g fetaost
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • Rostade rotfrukter:
  • 600 g potatisar, i klyftor
  • 200 g palsternackor, i klyftor
  • 200 g morötter, i stavar
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med rotsakerna. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en stor långpanna eller en ugnsfast form. Lägg i potatis, rotsaker och ärter. Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  2. Ta ut formen ur ugnen. Salta och peppra laxen. Gör plats för den bland rotsakerna. Lägg den bland rotsakerna med skinnsidan ner. Smula fetaosten och strö över laxen. Sätt in långpannan igen tills laxen precis är genomstekt och rotsakerna mjuka, 10-15 minuter.
  3. Strö över gräslöken och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zana

2015-02-09

Jätte gott. Tack för recept.

Karin/Provköket

2013-05-06

@Kajsa. Det är ett gammalt recept som inte har uppdaterats. Recept och bild är inte fejk men stämmer att det inte är en vad vi kallar långpanna på bilden. Tack för att du uppmärksammade det. Vi som utgör provköket idag har bättre rutiner och hoppas att du kommer att vara nöjd framöver!

Kajsa

2013-05-05

Jättegott! Men Om ni kalla den lilla vita formen för stor långpanna och får plats med drygt 1 kg rotsaker i densamma så förstår jag faktiskt ingenting. Har ni alltid fejkade bilder som inte hör ihop med receptet?

Eiler

2012-04-09

Jättegott, och lätt att laga

Coop

2012-03-20

Rotsakerna ska vara inne i ugnen hela tiden, alltså ca 30 minuter.

Annan

2012-03-20

Det här är ett av mina favoritrecept, passar både vardag och fest faktiskt :) dock så tycker jag inte att 15 minuter räcker för att rotsakerna ska bli mjuka. Laxen blir ofta färdig snabbt så rotsakerna bör vara nästan klara när man stoppar in laxen.

Liknande recept

Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sejgratäng med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Fiskfilé à la Skagen

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Laxfilé med fetaost och rostade rotsaksklyftor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 200 g fetaost
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • Rostade rotfrukter:
  • 600 g potatisar, i klyftor
  • 200 g palsternackor, i klyftor
  • 200 g morötter, i stavar
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk svartpeppar

Laxfilé med fetaost och rostade rotsaksklyftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(83)

Ugnsbakade portionsbitar av hälsosam lax på en saltad rotfruktsbädd.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med rotsakerna. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en stor långpanna eller en ugnsfast form. Lägg i potatis, rotsaker och ärter. Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  2. Ta ut formen ur ugnen. Salta och peppra laxen. Gör plats för den bland rotsakerna. Lägg den bland rotsakerna med skinnsidan ner. Smula fetaosten och strö över laxen. Sätt in långpannan igen tills laxen precis är genomstekt och rotsakerna mjuka, 10-15 minuter.
  3. Strö över gräslöken och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zana

2015-02-09

Jätte gott. Tack för recept.

Karin/Provköket

2013-05-06

@Kajsa. Det är ett gammalt recept som inte har uppdaterats. Recept och bild är inte fejk men stämmer att det inte är en vad vi kallar långpanna på bilden. Tack för att du uppmärksammade det. Vi som utgör provköket idag har bättre rutiner och hoppas att du kommer att vara nöjd framöver!

Kajsa

2013-05-05

Jättegott! Men Om ni kalla den lilla vita formen för stor långpanna och får plats med drygt 1 kg rotsaker i densamma så förstår jag faktiskt ingenting. Har ni alltid fejkade bilder som inte hör ihop med receptet?

Eiler

2012-04-09

Jättegott, och lätt att laga

Coop

2012-03-20

Rotsakerna ska vara inne i ugnen hela tiden, alltså ca 30 minuter.

Annan

2012-03-20

Det här är ett av mina favoritrecept, passar både vardag och fest faktiskt :) dock så tycker jag inte att 15 minuter räcker för att rotsakerna ska bli mjuka. Laxen blir ofta färdig snabbt så rotsakerna bör vara nästan klara när man stoppar in laxen.

Liknande recept

Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sejgratäng med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Fiskfilé à la Skagen

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)