Laxburgare med tsatsiki
  • Tid 20 min

Laxburgare med tsatsiki

4 (10 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

6 stycken
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör eller olivolja till stekning
Serveringsförslag:
  • tzatziki
  • hamburgerbröd
  • sallad
  • lökringar
  • tomat
Tzatsiki:
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 pressaade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa laxen hastigt i en matberedare, bara så pass att fisken finfördelas. Blanda alla ingredienser och forma till burgare.

  2. 2

    Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek burgarna på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.

  3. 3

    Tsatsiki: Riv gurkan på rivjärn och pressa ur vätskan så gott det går. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt, peppar och vänd ner lite olivolja.

Servering

Servera med tzatziki, hamburgerbröd, sallad, lökringar och tomat.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar