Lax- och räkceviche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Tillagningstid: 10 minuter + 8 timmar i kyl
9
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl pressad lime
  • 1 rödlök, skalad, finhackad
  • 1 tomat, ev urkärnad, finhackad
  • 1 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 350 g laxfilé, fryst minst 2 dygn
  • 400 g frysta räkor, tinade, skalade
  • 0.5 dl koriander, hackad
  • blad av isbergssallad
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda pressad lime, salt, lök, tomat och chili i en bunke. Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Skär fisken i 1-1 1/2 centimeter stora kuber.
  2. Lägg dem i limemarinaden, se till att den täcker fisken. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 8 timmar. Tillsätt räkor, koriander och eventuellt lite mer hackad lök och chili. Ta ett salladsblad och lägg lite lax- och räkceviche på det. Gör likadant med resten.
  3. Servera som förrätt, mingel- eller bufférätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl pressad lime
  • 1 rödlök, skalad, finhackad
  • 1 tomat, ev urkärnad, finhackad
  • 1 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 350 g laxfilé, fryst minst 2 dygn
  • 400 g frysta räkor, tinade, skalade
  • 0.5 dl koriander, hackad
  • blad av isbergssallad
  • 1.5 tsk salt

Lax- och räkceviche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Tillagningstid: 10 minuter + 8 timmar i kyl
9
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda pressad lime, salt, lök, tomat och chili i en bunke. Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Skär fisken i 1-1 1/2 centimeter stora kuber.
  2. Lägg dem i limemarinaden, se till att den täcker fisken. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 8 timmar. Tillsätt räkor, koriander och eventuellt lite mer hackad lök och chili. Ta ett salladsblad och lägg lite lax- och räkceviche på det. Gör likadant med resten.
  3. Servera som förrätt, mingel- eller bufférätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)